11. des
Orienterte: Styremedlem Mari Skjærstad informerte om at styret i HamKam ønsker å spare en million kroner i spillerlønningen andre halvdel av 2014.FOto: Kai Kristiansen
 
Klubben må spare én million kroner i lønn
I går fikk HamKam-spillerne som ventet beskjed om at de må ned i lønn. En million kroner i sparte lønnsutgifter er klubbens mål.

Publisert: 12.jul.2014 04.00
Oppdatert: 12.jul.2014 10.09

Styremedlem Mari Skjærstad brukte 45 minutter i spillergarderoben før trening i går. Beskjeden hun ga var ikke uventet: Spillerne må kraftig ned i lønn.

Med seg på møtet hadde Skjærstad også NISO-representant og jurist Eirik Monsen.

Kan bli oppsigelser

Mari Skjærstad ønsket ikke å kommentere noe fra møtet hun hadde med spillerne, men kunne tallfeste klubbens behov for lavere lønnskostnader i spillergruppa.

- Totalt må spillerlønningene ned med én million kroner det kommende halvåret, slår Skjærstad fast.

- Hva skjer om spillerne ikke godtar et lønnskutt og dere ikke når målet på en million?

- Da må vi vurdere ordinære oppsigelser av spillere, fastslår Skjærstad som legger til at hun håper ting løser seg slik klubben skisserte overfor spillerne i går formiddag.

Samarbeider

Styret i HamKam er samtidig klar over at klubben sparer desidert mest om enkeltspillere med høy lønn finner seg en ny klubb.

- Vi er opptatt av å stille et godt lag også i høst, men min beskjed til spillerne var at de alle er fristilte fra sin kontrakt med HamKam, og at klubben ønsker å legge til rette for at de som ønsker å skifte klubb kan gjøre det, sier Skjærstad.

For det er ingen tvil om at de som tjener mest også må bidra mest ved et varslet lønnskutt.

Unggutta slipper

- Per i dag har vi fire spillere på proffkontrakt med minimumslønn. Disse vil ikke bli rammet av et lønnskutt, sier Skjærstad.

Etter hva HA-sporten har grunn til å tro er dette ungguttene Torgeir Strand Osmo, Christian Wirstad, Henrik Lehne Olsen og Kristian Eriksen.

- Betyr det at de øvrige spillerne faktisk må ned i lønn med mer enn de 50 prosentene dere tidligere har varslet?

- Det stemmer. Vi har et mål om å spare en million kroner og det er klubben avhengig av å klare, sier styremedlem Mari Skjærstad og legger til at klubben ikke har noen plan B. Kostnadene skal ned med en million kroner.

Møter hele dagen

Fungerende hovedtrener Svein Inge Haagenrud, Mari Skjærstad og Eirik Monsen (NISO) hadde møter med enkeltspillere i hele går ettermiddag.

- Dette er en prosess som vi ønsker å gjennomføre både korrekt og raskt, slik at spillerne får ivaretatt sine interesser og klubben så raskt som mulig kan begynne å planlegge tida som kommer, sier Skjærstad.

Spillerne trente lett på et glohett Briskeby etter orienteringen i garderoben, hvor hele A-stallen var samlet.

I dag skulle HamKam egentlig spilt treningskamp mot Eidsvold Turn, men kampen er avlyst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke