25. jun
KLAR: Kevin Knappen forbereder HamKam for kommende sesong, og har klare ambisjoner om opprykk. Han mener alle kampene er nøkkelkamper.
 
Knalltøff serieåpning
Både Brumunddal og HamKam, som møtes allerede i den andre serierunden, får en tøff start på neste sesong.

Publisert: 22.des.2016 07:26
Oppdatert: 22.des.2016 07:32

Onsdag ble serieoppsettet for kommende sesong offentliggjort, og det blir en tøff start på sesongen for Brumunddal.

Fred Leo Nysæters mannskap åpner mot Kjelsås, før opprykkskandidatene HamKam og Raufoss kommer i de to neste rundene.

– Det er tøffe kamper alt det der, så vi kan like godt bli ferdige med det først som sist, forteller Nysæter lattermildt.

Tøff åpning for Kamma

Kevin Knappens elever serieåpner borte mot Asker 17. april, før de tar imot Brumunddal.

Knappen synes det er greit at rivaloppgjøret kommer såpass tidlig på sesongen. Han vil ikke være med på at den kampen er noe mer viktig enn de andre 25 serierundene.

– Den er like viktig som alle andre kamper. Men det er greit å ta dem tidlig. Vi skal være foran, vi, forteller Knappen.

Han frykter ikke serieåpningen.

– Vi kommer ikke unna et favorittstempel, tror jeg. Både borte mot Asker og hjemme mot Brumunddal. Det må vi tåle og takle, og det vil vi gjøre, tenker jeg. Jeg frykter ikke serieåpningen, forklarer Knappen.

I runde seks, sju og åtte kommer det tre nøkkelkamper for opprykksjagende Kamma.

Da venter opprykksrivalene KFUM, Raufoss og Skeid.

På spørsmål om hvor mange poeng HamKam bør plukke med seg på de tre oppgjørene, svarer Knappen:

– Det er vanskelig å si. Man vet ikke hva differansen mellom lagene er da. Men man kan ikke tape mot rivalene. De du konkurrerer mot bør du ha med poeng mot. Og hvis de er i toppen, så må man ha med poeng i de kampene. Så enkelt er det, sier han.

Mange nøkkelkamper

Ifølge HamKam-treneren er det ingen spesifikke nøkkelkamper i løpet av sesongen.

– Sånn jeg ser det og har erfart det nå, så har vi 26 nøkkelkamper. Vi må vippe alle uavgjortkampene til å vinne med et mål hvis det er der det ligger. Vi tapte kun to kamper i år, og vi var gode på høsten, fikk bra flyt, og så handler det om å ikke være fornøyde med det, forklarer Knappen til HA-sporten.

I Brumunddal er målet med sesongen at de beholder plassen i 2. divisjon. Men Nysæter sikter også høyere enn en kamp i bunnstriden.

– Det er for tidlig å snakke om målsetting, men det sier seg selv at vi ikke bare går for å kjempe i bunnen. Vi må prøve å kjempe om rundt midten av tabellen. Noe mer mål enn det blir kanskje for offensivt. Men jeg mener det bør være en målsetting for oss. Prøve å komme opp mot senter på tabellen, sier Nysæter.

– Inspirerende

Han gleder seg som et barn til seriestart allerede.

– Det blir ordentlig inspirerende. Det er nivået som gjør det, nivået vi skal spille på. Det trigger meg voldsomt, og det vet jeg at spillergruppa også trigges av. Med så mye på plass nå, så skal vi gjøre en så god jobb som mulig før seriestart. Det er artig å være på det nivået der. Mange strever etter å komme høyere, men vi slår nedenfra og synes det er inspirerende å være der, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke