5. des
sjef: Kevin Knappen er tydelig på hva han ønsker av spillerne. Her instruerer han Ruben Alegre (f.v.), Jacob Egeris og Juan Manuel Cordero på fredagens trening. FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Knappen blir heltidstrener
Kevin Knappen (40) har jobbet som lærer ved siden av jobben i HamKam. Men nå blir det fullt fokus på trenerjobben.

Publisert: 06.okt.2017 19.56
Oppdatert: 06.okt.2017 19.58

– Jeg har søkt permisjon fra jobben min som lærer, og dermed kommer jeg til å kunne ha fullt fokus på HamKam. Det har vært noe jeg har jeg har ønsket, sier Kevin Knappen til HA-sporten.

får bedre tid

– Hva vil det ha å si for deg som trener?

– Dette vil gjøre at jeg får bedre tid og mulighet til å se på hva som rører seg på spillermarkedet. Jeg vil også få vært nærmere den daglige driften, og jeg vil være mer tilgjengelig for spillerne mine.

– Hva har vært den største utfordringene med å ha to jobber?

– Det har vært heseblesende til tider. Men både den vanlige jobben min og HamKam har vært tålmodige med meg. I tillegg til at jeg har en snill kone og familie, sier han.

press

Knappen har gjort det han ble hentet til klubben for å gjøre: Nemlig å rykke opp.

Og han innrømmer at han har kjent på presset.

– Vi visste at det kom til å bli mye press i en klubb som HamKam. Du skal vinne hver eneste kamp, for det er det som er pari. Det å klare det, synes jeg er en kjempeprestasjon – og det skal gutta ha masse kreditt for, sier han.

vil utvikle offensivt spill

Til tross for at HamKam har scoret nest flest mål i 2. divisjon, har ikke det offensive spillet begeistret like mye som defensiven.

Og treneren virker ikke å være veldig fornøyd da han får spørsmål om hvordan han vil utvikle det offensive spillet.

– Det er kun ett lag som har scoret flere mål enn oss. Vi ønsker, som alle andre, å score flest mulig mål. Men det handler om balanse i laget, og det har vi vært klare på. Vi må tenke offensivt når vi er defensive, og vi må tenke defensivt når vi er offensive. Det handler om radius og avstander til motspillerne, slik at vi ikke gir bort overganger. Og det har vi vært gode til, sier han.

fornøyd ledelse

Leder av sportsutvalget, Kai Kristiansen, er fornøyd med at Knappen blir heltidsansatt.

– Vi er glade for at Kevin kommer inn fullt. HamKam har tidligere alltid hatt fulltidstrener, men det har vært nødvendig å rykke opp før han ble fulltidsansatt. Kevin får bedre til å gjøre det han skal, og det er vi veldig glade for.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke