22. jul
Måltørke: Christopher Mbamba og resten av HamKam-angriperne sliter med å sette ballen i mål. Her har spissen rundet keeperen, men avslutningen var langt ifra god nok. Foto: Pål Jacobsen
 
Krever endringer
Lørdagens 0-0-kamp mot Nardo var HamKams fjerde uavgjort på rad. Nå krever Kent Bergersen en holdningsendring blant angrepsspillerne sine.

Publisert: 08.jun.2015 08:48
Oppdatert: 08.jun.2015 08:55

HamKam er ubeseiret etter åtte kamper, men har kun scoret ni mål. Mot Nardo gikk grønnbuksene målløse av banen i andre hjemmekamp på rad.

Skaper for få sjanser

– Defensivt er vi bunnsolide, og man kan ikke bare skylde på spissene våre for at vi ikke scorer mål, for vi skaper nesten ikke målsjanser heller, sier HamKam-trener Kent Bergersen.

Fire målsjanser i en kamp hvor Kamma hadde ballen i omtrent 70 prosent av kampen er ikke skremmende mye. Det er Bergersen klar over.

– Vi har ikke tempo og samhandling nok til å kunne spille rundt Nardo. Vi har heller ikke spillere som kan skape trøbbel for dem på egen hånd, forklarer treneren.

Holdningsendring

Med Christopher Mbamba, Bajram Ajeti, Marius Holt, Jonas Tekle, Kristian Eriksen, Henrik Lehne Olsen og Valentin Blaka i stallen, er det nok av angrepsspillere å velge mellom. Nå vil Bergersen at noen skal vise seg en startplass verdig.

– Fra og med i dag skal jeg ikke se et eneste «hengehue» på trening, i garderoben eller i kamp. Nå må gutta fram med brystkassa og gripe sjansen, sier Bergersen. For veien til en startplass på topp for HamKam har nok sjelden vært kortere enn akkurat nå.

– Alle spissene vet jo at om de scorer når de får sjansen, så er de jo nesten garantert en startplass i neste kamp. Det bør være motiverende nok bare det, sier en skuffet Bergersen.

Toppscorer med tre mål

Etter åtte serierunder er det vingback John Anders Rise som er HamKams toppscorer med sine tre nettkjenninger. Han skulle gjerne sett at en eller flere av spissene passerte han på toppscorerlista.

– Hadde du sagt til meg før sesongen at jeg skulle vært toppscorer nå, hadde jeg sett for meg at jeg sto med langt flere enn tre mål. Jeg skulle gjerne bytta toppscorertittelen med noen trepoengere, sier Rise.

– Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva vi sliter med. Det er opp til hele laget å skape sjanser og legge til rette for spissene. Vi må stikke fingeren i jorda og si at det vi leverer nå, ikke er godt nok, sier vingbacken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke