23. okt
Tabbe: En sjukehustabbe kan ha gjort Emil Sildnes til fotballinvalid. Foto: Kai Kristiansen
 
Krever erstatning
Komplikasjonene som satte en brutal stopper for Emil Sildnes' karriere, kan ha vært en sjukehustabbe.

Publisert: 26.apr.2014 04:00
Oppdatert: 26.apr.2014 07:49

- Vi kommer til å kreve erstatning, men gjør ikke dette for å finne en syndebukk, understreker faren til Emil, Odd Erik Sildnes, som legger til at det var Sykehuset Innlandet selv som informerte familien om at de kunne søke pasientskadeerstatning.

HamKams lege, Håvard Strand, hjelper nå Emil med å formulerer en klage, basert på følgene av at kompartmentsyndromet ble oppdaget for sent.

- Det er åpenbart at det gikk for lang tid før Emil ble operert for kompartmentsyndrom (åpning av muskellosjene på begge sider), og at musklene i fremre muskellosje ble alvorlig skadet og måtte fjernes, sier lege Håvard Strand.

Også han legger til at jakten på syndebukker er uinteressant for både Emil og ham.

Emil hjemme igjen

- HamKam og jeg tenker kun på hvordan vi kan hjelpe Emil best mulig, understreker Strand.

Hovedpersonen selv er skrevet ut fra sjukehuset, og er så smått på vei tilbake til et noenlunde normalt liv for en 21-åring.

- Emil klarer seg etter forholdene bra, og er endelig hjemme igjen. Han har kommet seg veldig de siste dagene, sier Odd Erik og understreker at sønnen var i full narkose hele fire ganger under oppholdet i Elverum.

- Det er ingen tvil om at ting ikke gikk etter planen, og fotballkarrieren hans ble ødelagt mens han lå i sykesenga, sier faren.

Bitter

Odd Erik erkjenner at både han og sønnen merker bitterhet, men klarer likevel å se framover.

- Dersom Emil blir tilkjent erstatning, vil det kunne være til hjelp for ham senere i livet, mener pappa Sildnes.

Emil har det som kalles for drop-foot, som kommer til å kreve både oppfølgning og nye inngrep senere.

- Emil må gjennom kirurgi før foten eventuelt fungerer noenlunde, og det blir snakk om å ta sener fra nærliggende muskelgrupper, forklarer Håvard Strand til HA-sporten.

Fulgte prosedyren

Til TV2 uttaler avdelingssjef ved kirurgisk avdeling ved Sykehuset Innlandet Hamar/Elverum, Tore Kristiansen følgende:

- I alle saker der det kan ha forekommet svikt i pasientbehandlingen, eller pasienten mener behandlingen har vært mangelfull eller kritikkverdig, informerer sykehuset alltid om de ulike klagemulighetene. Det er da de aktuelle klageinstansene som vurderer om kvaliteten på pasientbehandlingen har vært god nok. Ved hendelser hvor det blir reist spørsmål om svikt eller mangelfull behandling har sykehuset også en intern gjennomgang. Vi kan foreløpig ikke si mer om den konkrete saken, men sykehuset har god dialog med pasienten og pårørende, kommenterer Kristiansen til TV-kanalen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke