15. des
Pekka Lagerblom
 
Krever mer kvalitet
Peter Sørensen (41) gjennomførte sin første økt som hovedtrener i går ettermiddag. Dansken forlanger mer kvalitet i alt.

Publisert: 20.mai.2014 04.00
Oppdatert: 20.mai.2014 03.59

Sørensen var aktiv under hele økta. Stoppet spillet, dirigerte, gestikulerte og snakket seg glovarm i løpet av en time.

Spesielt var den nye treneren ute etter kvalitet på defensive dødballer og at spillerne scorer på sjansene sine. Også på trening.

- Dersom vi skal score i kamp må vi sette sjansene på trening. Derfor blir jeg rasende når spillere ikke er skjerpet på trening. Da er det heller ikke overraskende om vi bommer i kamp, sier Sørensen som likevel smilte etter sin første treningsøkt med laget.

Hjem til video

Sørensen kjenner litt til kveldens motstander Hønefoss, men skulle bruke kvelden i går på å bli enda bedre kjent med laget som rykket ned fra eliteserien forrige sesong.

- De har ikke fått noen god start, men som alle andre lag vil de også gradvis bli bedre på det de trener på, mener Sørensen, som vet at lagets trener, Roar Johansen, ønsker å spille en ambisiøs fotball med mange pasninger på vei framover i bana.

Det er en strategi HamKam ikke kommer til å følge framover.

- Vi har drillet noen forskjellige varianter av oppspill, og jeg så gode tendenser allerede mot Mjøndalen før pause, sier Peter.

God prestasjon

Mens resten av HamKam trakk i bunad og blådress 17. mai, dro Peter Sørensen tilbake til Danmark. Der brukte han litt mer tid på oppgjøret mot Mjøndalen.

- Rett etter kampen var jeg skuffet over de siste 45 minuttene, men i etterkant mener jeg likevel den omgangen var ganske bra, sier Sørensen.

- En av våre beste, Pekka Lagerblom, måtte gi seg i pausa, guttene falt på ingen måte sammen etter å ha fått to baklengsmål rett før pause og vi vinner andre omgang. Det er ikke så ille, sier treneren.

Defensive dødballer

Mot Mjøndalen ble HamKam kledd nakne av større, sterkere og ikke minst tøffere motspillere. Det likte dansken svært dårlig.

Det var derfor ikke noen stor overraskelse at det siste kvarteret på treningen ble brukt til å gå gjennom den delen av spillet, og den svært kortklippete dansken var meget tydelig og presis i tilbakemeldingene sine.

- Vi kommer til å bli bedre til å forsvare oss, lover Peter Sørensen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke