10. des
Krevende: Styreleder Morten Kristiansen jobber for å redde klubben. Foto: Mattis Røhne
 
Kutt i spillerlønn ikke avklart ennå
HamKam er i dialog med både klubbens spillere og deres interesseorganisasjon NISO, men det er ennå ikke tatt noen avgjørelse med tanke på kutt i spillerlønningene.

Publisert: 02.jul.2014 06.19
Oppdatert: 02.jul.2014 06.24

Styreleder Morten Kristiansen er tilbakeholden med å kommentere situasjonen rundt både spillere og trener Peter Sørensen.

- Vi har gitt spillerne beskjed om at vi skal legge forholdene til rette for at de fortsatt skal kunne livnære seg på fotball når de kommer tilbake fra ferie om ei ukes tid, sier styreleder Morten Kristiansen til HA-sporten.

Styrelederen legger likevel ikke skjul på at lønnskutt blant spillerne er diskutert, og fortsatt er veldig aktuelt å gjennomføre.

Samtlige fristilles

- Dersom vi velger å kutte i spillerlønninger, vil automatisk samtlige spillere i HamKam bli fristilte. Dersom de velger å forlate HamKam vil det eventuelt skje vederlagsfritt, forklarer Kristiansen til HA-sporten.

Peter Sørensen som ble hente til HamKam som ny trener så sent som 15. mai, blir løpende informert om hva som skjer i Hamar, mens han ferierer i hjemlandet Danmark.

- Peter er informert, men jeg kan ikke kommentere hva som kommer til å skje med ham framover, sier styrelederen.

Også i går var det intens jobbing blant flere i og rundt HamKam, og styreleder Kristiansen oppsummerte dagen på telefonmøte med sitt styre i går kveld.

Stille hos de store

- Vi var tidlig ute og informerte våre største samarbeidspartnere om den kritiske situasjonen, men etter det har det vært en øredøvende stillhet fra disse, sier Kristiansen.

Styrelederen understreker også at han har stor forståelse for det, og legger til at klubben har hatt stor nytte av Sparebanken, som er klubbens generalsponsor.

- Banken har gitt oss verdifulle råd i den jobben vi har gjort nå, og det vil være helt naturlig at vi henvender oss til dem dersom vi klarer å skaffe oss tilstrekkelig sikkerhet til å be om et lån på 2 millioner kroner, sier styreleder Morten Kristiansen.

Klubbens styre kommer til å fortsette jobben med å berge klubben i dagene som kommer, og fredag 4. juli klokka 12.00 er satt som frist til å avgjøre om klubben melder oppbud eller ikke.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke