17. jul
Instruksjoner: Heidar Geir Juliusson (t.v.) får beskjed om hva kan skal gjøre av John Anders Rise.
 
Lar seg friste av spill i Norge
For 11 dager siden skrev Heidar Geir Juliusson (26) under for islandske Throttur. I går prøvespilte han for HamKam.

Publisert: 25.mar.2014 04:13
Oppdatert: -

Blekket rakk så vidt å tørke før den kvikke islendingen satt på flyet til Norge. Livet som utenlandsproff frister mer enn å spille i hjemlandet.
- Det stemmer at jeg nettopp har skrevet under for en ny klubb (Throttur), men i den avtalen står det også at jeg han få reise om en utenlandsk klubb kommer med et tilbud til meg, forklarer Heidar Geir Juliusson til HA-sporten.

Omskolert back

26-åringen har spilt fotball i både Island og Sverige, og helst i offensive roller. I HamKam er han aktuell som høyreback.
- Jeg har spilt på den posisjonen mange ganger tidligere, understreker Juliusson, som har en fortid i Fram Reykjavik og Fylkir på Island og Hammarby og Ängelholm i Sverige.
Han har landskamper for yngre landslag på Island.
- Alle på Island vil helst spille i utlandet, smiler spilleren som får noen dager på å overbevise HamKam om at han er rett mann for klubben.

Ingen risiko

For HamKam sin del er prøvespillet ikke forbundet med noen risiko.
- Det er samme agenten som sørget for at Pekka Lagerblom nå har blitt HamKam-spiller, sier daglig leder Finn Jul Paulsen, som fulgte islendingen på hans første trening på Briskeby.
- Jeg er egentlig ikke så glad i å snakke om meg sjøl, svarer 26-åringen på spørsmål om hvilke styrker han har på banen.
- Jeg synes det er mye enklere å prestere godt på banen, så kan trenere og andre fortelle hva jeg er god på, smiler Heidar Geir.

Kammas første fra Island?

Dersom Juliusson overbeviser nok til å få kontrakt med Hamar-klubben, vil han ble den første islendingen som spiller for Briskeby-klubben.
- 31. mars må vi sende inn lista over minst 18 proffspillere, og i øyeblikket har vi kun kontrakt med 15, sier Paulsen, som legger til at flere jobber hardt med å finne en nysignering, eller to, slik både styret i HamKam og styret i Hematt har signalisert at det kan være økonomi til.
For Heidar Geir Juliusson blir det noen spennende dager i Hamar.
- Vi har ikke avtalt hvor lenge jeg skal bli her, men jeg håper at jeg kan sikre meg en kontrakt med HamKam, sier islendingen, som viste seg som aggressiv og hurtig på sin første trening på kunstgresset på Briskeby.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke