26. jun
SPEIDER ETTER MIDTBANESJEF: INVESTERE: Lars Tjærnås finkjemmer markedet etter en ny midtbanesjef.
 
Leter etter ny midtbanesjef
En småskadd Jan Michaelsen gir seg etter denne sesongen. HamKam er allerede på jakt etter en ny midtbanesjef, som kan være på plass når overgangsvinduet åpner igjen 1. august. Se også: Bildeserier fra alle HamKams kamper i år

Publisert: 27.mai.2008 06:02
Oppdatert: -

HAMAR: Men Lars Tjærnås presiserer at prio nummer en akkurat nå, er å få alle de skadde spillerne på beina igjen.
I jakten på ny midtbanegeneral, sjekker sportssjefen først det norske markedet. Så Skandinavia. Men det finnes også gode norske midtbanespillere i utlandet.

Blant annet i Nederland, hvor Christian Grindheim, Pa-Modou Kah og Andre Hansen befinner seg. Det er også flere plassert i Danmark.
- Hvis du går til Sverige, vet du hva du får, men det er dyrt, sier Lars Tjærnås, som sjøl har sett åtte-ni 2. divisjonskamper de siste ukene.

Flere alternativer
HamKams sportssjef har etablert et norsk speidernett, bestående av Svein Inge Haagenrud, Lars Peder Hellerud, Kai Åkerstrøm og Jørgen Tjærnås.

- Det er viktig å systematisere dette arbeidet, sier Lars Tjærnås, som sin vane tro ikke vil offentliggjøre noen aktuelle navn. Men han innrømmer at han har noen alternativer på blokka si. Og som vanlig, prøver HamKam å lete der ingen andre gjør.

Dyrt
Siden det i utgangspunktet skal være en type som skal overta for Jan Michaelsen, som for fire år siden kom fra storklubben Panathinaikos, sier det seg sjøl at HamKam må grave dypt i lommeboka.

Tjærnås antyder at den nye midtbanesjefen kan være på plass allerede i sommer.
Men vedkommende får ikke spille før 1. august. Og da har HamKam igjen bare 11 seriekamper.
Siden Jan Michaelsen har vært skadd i det siste og bare spilte de siste fem minuttene på Åråsen, sier det seg sjøl at HamKam gjerne vil ha hans erstatter på plass så fort som mulig.
- Har dere økonomiske muskler til å skaffe et godt navn?

Offensive i huet
- De som leder denne klubben, er veldig offensive i hodet. Dette er en oppgave vi skal greie sammen, sier Tjærnås, som understreker at han og Arne Erlandsen er mest opptatt av å få maks ut av dem som er i stallen.

- Vi skal ikke kjøpe oss ut av tabellposisjonen. Jeg har stor tro på dem vi har. Nå som vi snart får ei pause, er det viktig å få alle de skadde spillerne på beina. I snitt har vi hatt et tosifret antall spillere skadd. Det er ekstremt mye, sier Tjærnås og tenker på nye folk som Sebino Plaku, Srdjan Urosevic, Pål Strand, og til dels Håkan Malmström, nye spillere som ennå ikke har fått vist det de kan.
Det samme gjelder etablerte spillere som Steve Cooreman, Knut Henry Haraldsen, Tom Kristoffersen, Marcus Pedersen, Oluwasegun Abiodun og Tommy Øren.

Ingen pengebinge
Truls Haakonsen sier at det ikke finnes noen pengebinge, beregnet for spillerkjøp, i klubben.

Derfor spekulerer mange i et eventuelt salg av Roman Kienast, som kan frigjøre midler til spillerkjøp. Foreløpig har ikke HamKam mottatt noen bud på Kienast.
Mye avhenger av om Roman kvalifiserer seg til Østerrikes endelige EM-tropp. Roman har kontrakt med HamKam ut 2009-sesongen.
Hvilke andre som eventuelt forsvinner, eller leies ut i sommer, vil ikke Tjærnås si noe om.
Men siden HamKam akkurat nå har maks antall utlendinger i stallen, kan det hende at den nye midtbanegeneralen blir norsk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke