17. jul
Suverene: Briskebybanden leverte årsbeste på Strømmen søndag. I 90 minutter hyllet de spillerne som kjemper en håpløs kamp i på bunnen av tabellen.Foto: Håkon T. Kristiansen
 
Lider med guttene
Gaute Smestad Pedersen og resten av Briskebybanden var banens beste på Strømmen stadion.

Publisert: 02.sep.2014 04:00
Oppdatert: 02.sep.2014 03:59

- Spillerne ute på banen har ikke gjort noe galt. Derfor støttet vi dem i 90 minutter med sang. Vi er riktignok blitt noen færre banditter, men jeg er stolt over å være en del av den gjengen, sier Smestad Pedersen som er nestleder i Banden, men som kun uttaler seg på vegne av seg selv til HA-sporten.

Tårer i øynene

Lørdag kveld fikk Gaute et lite forvarsel om at det nok en gang kokte i kulissene på Briskeby.

- Jeg ble rett og slett lei meg og satt med tårer i øynene, sier Smestad Pedersen som er opprørt over måten Svein Inge Haagenrud har blitt behandlet på av klubben.

- Jeg tar ikke stilling til om han er rett mann til å lede laget videre, men han fortjener respekt for den jobben han har gjort for klubben. Måten styret valgte å løse denne konflikten på er langt fra bra, og jeg håper noen kikker på om det styret har gjort faktisk er lovlig innen arbeidslivet, sier en engasjert Smestad Pedersen.

Vil mobilisere

Gaute har på sosiale medier oppfordret styret i HamKam til å innkalle til et ekstraordinært årsmøte og samtidig bedt så mange som mulig av supporterne om å melde seg inn i HamKam for å få stemmerett på årsmøtet.

- Målet er å mobilisere på neste årsmøte, om ikke annet for å stemme blankt når det kommer til valg. På den måten kan vi vise styret at vi er svært lite fornøyd med hvordan de har ledet klubben vår på denne sesongen, sier Smestad Pedersen.

- Kan du sjøl være en aktuell styrekandidat?

- Nei! Jeg har hva som kreves av engasjement, men har ikke kunnskap om å lede et idrettslag, sier mannen som til daglig jobber som lærer.

- Er det mulig

Der er det ingen hemmelighet at Gaute er lidenskapelig engasjert i HamKam.

- Jeg har ikke noe valg. HamKam kommer alltid til å være med meg, selv om en del av mine kollegaer har spurt hvordan det er mulig å ha åpent møte på onsdag, og så tre dager senere kvitte seg med treneren, forteller Gaute som likevel tror klubben vil ha ambisjoner om opprykk allerede neste sesong.

- Ingen trener vil overta HamKam i 2. divisjon dersom ikke klubben har ønske om å rykke rett opp igjen, sier Gaute som husker opprykket til eliteserien i 2003 med stor glede.

- Følelsene den gangen var like sterke som de jeg kjenner nå, selv om de er på hver sin ende av skalaen, sier supporteren som ikke vil si noe om hvem som bør bli lagets nye trener.

- Av respekt for Haagis ønsker jeg ikke å mene noe om det nå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke