23. okt
 
Liten seier - stor jubel
Straffejubel: Så deilig kan det føles å slå et lag i divisjonen under. På straffespark.

Publisert: 08.mai.2014 04:00
Oppdatert: 08.mai.2014 04:00

Det både så og hørtes ut som HamKam hadde vunnet cupfinalen. At det var lille Nybergsund som ble slått ut i andre runde med noen få tryslinger på laget sammen med en gjeng middels gode fotballspillere fra tredje og fjerde i hylle i sine respektive land, var det ingen som brydde seg om.

Seier var seier i går. Og den smakte sinnssykt deilig.

Det har vært så mange nedturer for HamKam i år, at seieren på straffer var god som gull for grønnbuksene. I et lite øyeblikk ble serietap, skader og tynn stall helt uvesentlig.

Det var bare pur glede.

I anstendighetens navn skal de også ha for at de spilte en brukbar fotballkamp.

HamKam var en liten klasse bedre enn Nybergsund. Det er noe å ta med seg det også.

Smaker å vinne slik

Sjansemessig ble det klar seier: 8-3. Og selv om Sundet hadde sine muligheter, var det aldri slik at HamKam hang i tauene og gispet etter luft.

Og selv om det hadde smakt godt med en ordentlig seier uten straffesparkkonkurranse, er det lite som smaker bedre enn å vinne sånn at de du har knuffet og duellert med i 120 minutter sitter igjen med tårer i øyekroken.

For HamKam handler det nå om å dyrke de gode opplevelsene fra Trysil-skogen. De briljerte ikke, men de viste at de kunne bedre enn de har vist tidligere i år.

Sliter med nøkkelrollen

Det kan tenkes at tempoet lå til rette for flere sjanser framover, men det var uansett flere som tok sjansen da de bød seg.

Med Kristoffer Hagen og Fredrik Sjølstad på sidelinjen, Magnus Sylling Olsen som måtte gi seg på oppvarmingen, Truls Jevne Hagen som ble spart siden han akkurat har kommet tilbake fra skade og erkjennelsen av at Ike Fofannah ikke kan bidra på dette nivået nå, startet HamKam med unge Kristian Eriksen i nøkkelrollen som hengende spiss i diamantformasjonen sin.

Det er vel her Svein Inge Haagenrud sårt trenger en åpenbaring i form at en spiller står fram og sier og viser at denne rollen er skreddersydd for akkurat meg. For det er ingen tvil om at dette er en nøkkelrolle i en slik formasjon.

Mulig en skadefri Magnus Sylling Olsen kan gripe rollen, men da må han vise langt mer enn han har gjort i de to siste seriekampene.

Positive tendenser

16-årige Henrik Lehne Olsen viste gode tendenser da han fikk sjansen et stykke ut i andre omgang på venstrekanten. Ellers viste midtstopper Christophe Psyché både kvalitet og vilje til å vinne kampen.

Mens Tore Andrea Gundersen sto fram mer og mer på topp.

Så i gleden over seieren, kan vi også fastslå at det bor mer i laget enn de har vist hittil i år.

Heldigvis.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke