25. jun
SJEFEN: Ståle Solbakken vil ikke at Lillestrøm skal skal lære seg Københavns dødballtrekk. Derfor stengte han Parken i 20 minutter i går.
 
Lukket Parken i 20 minutter
I kveld spiller Ståle Solbakkens FC København sin første UEFA-cupkamp mot Lillestrøm i Parken. Fordi Lillestrøm trente like etter Solbakkens lag, lukket Ståle Parken de siste 20 minuttene av gårsdagens trening.

Publisert: 14.aug.2008 06:18
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg vet at det står «lukket trening» i ukeprogrammet vårt, men så er ikke tilfelle. Lillestrøm skal trene i Parken like etter oss. Det er ingen grunn til å invitere dem til å overvære treningen vår, ler Solbakken, som helst ville trene på faste situasjoner i fred og ro.

FC København møter Lillestrøm i Parken i kveld. Returkampen finner sted på Åråsen om 14 dager.

- Vil dominere
Siden Solbakken & Co. ikke er kvalifisert for Champions League i år, er det viktig for FCK å ha suksess i UEFA-cupen.

Ståle følger veldig godt med i det som foregår i den norske toppserien og i klubben han spilte for i mange år, Lillestrøm.
- Vi kommer nok til å dominere kampen i kveld, men da er det viktig å omsette sjansene vi får. Sammenligner du FCK for halvannet år siden og i dag, stiller vi så å si med nytt lag. Det tar naturligvis tid å spille inn mange nye, men den tida har vi rett og slett ikke.

Mangler fem
Solbakkens lag må pent prestere fra start. De har kommet brukbart ut i SAS-ligaen, har to ganger 1-1 borte og to ganger 1-0 hjemme og ligger på tredjeplass, to poeng bak Midtjylland.

FCK mangler fem av sine beste folk til kveldens kamp mot Lillestrøm:
- Midtbanespillerne Rasmus Würtz, Jesper Grønkjær og forsvarsspilleren Mikael Antonsson er langtidsskadd. Kapteinen Ulrik Laursen og Libor Sionko skal være klare om ti dager, opplyser Ståle, som er klar over at FCK bare har vunnet ett av de fem siste oppgjørene mot hans gamle klubb, Lillestrøm:

Med C-laget
- Men den statistikken lyver. I tre av kampene stilte vi med et C-preget lag. Det var bare finalen i Royal Leauge og en annen kamp, vi hadde fullt lag, sier Solbakken, som fremdeles har hus i Hamar og som ofte stikker innom Briskeby.

- HamKam kan være glad til at bare ett lag rykker ned. De har gode sjanser til å havne nest sist og få kvalifisering. Slår de Aalesund hjemme om en snau måned, kan det bare være ett poengs forskjell. Jeg regner med at kampen mellom HamKam og Aalesund vil fortsette helt inn i serieavslutningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke