17. jul
JUBELUTTER: Endelig hadde HamKams Ante Vitaic og kaptein Markus Ringberg noe å juble da Vitaic ordnet tre poeng for HamKam.
 
Lurte på om det var sant
Strømsgodset - HamKam 1-2 Etter at Jon Masalin hadde reddet ni kjempesjanser, noen helt umulige, gikk Ante Vitaic opp og skrudde en corner direkte i mål. Heltene trodde det knapt selv.

Publisert: 01.sep.2008 06:15
Oppdatert: -

DRAMMEN: - Jeg vet ikke helt hva jeg følte da ballen gikk inn, det var bare helt utrolig. Jeg lurte på om det var sant sier Ante Vitaic.

Han avgjorde kampen til HamKams fordel med sin corner, kanskje hans viktigste mål i karrieren.
Scoringen var hans første direkte i mål fra hjørneflagget siden han var guttespiller.
Etterpå jublet han som en unge.

- Nå har vi sjansen
- Det var helt perfekt at dette ble mitt første mål i HamKam. Det var utrolig viktig. Nå gleder vi oss mer til å ta imot Aalesund. Nå har vi sjansen, jubler Vitaic etter kampen.

Han trakk hettegenseren godt over hodet, og gikk helt sist ut til spillerbussen etter kampen, men det sto likevel noen fans igjen for å hylle målscoreren.
- Forsøkte du å skru ballen rett inn?
- Det er sikkert noen som kommer til å si at det er bullshit hvis jeg sier jeg gjorde det. Jeg forsøkte å slå en farlig corner. Jeg har ikke scoret slik i seniorfotball tidligere, smiler Vitaic.

Skapte løftet sjøl
Det tilfeldige målet kan vise seg å bli ett av de aller viktigste.

Det var første gang HamKam vant på bortebane denne sesongen, første kamp de vant på kunstgras i eliteserien noensinne, og første gang de slo Strømsgodset i Drammen siden 1972.
Nå er det bare ett poeng opp til Aalesund, som sparket treneren søndag, i håp om å få et løft.
HamKam skapte løftet på egenhånd, ikke minst takket være Jon Masalin, som av lagkameratene ble omtalt som matchvinneren.

Ryggen mot veggen
Finnen viste en rå psyke etter en helt rolig første omgang.

Med flere tusen hjemmefans i ryggen, praktisk talt med ryggen mot veggen, leverte han den ene praktredningen etter den andre i andreomgang.
Hjemmelaget hadde ni store målsjanser.
De scoret bare ett.
- Spesielt den ene dobbeltredningen etter en corner, først ved den ene stolpen, og så på den andre siden… Det var helt fantastisk, sier keepertrener Rolf Høgmo.

Ekstra godt
Sjøl var finnen mer beskjeden, men til slutt innrømmer han at det smakte godt.

- Ekstra godt. Akkurat nå er jeg utrolig glad. Det har innimellom vært frustrerende å stå bakerst i de siste kampene, og se laget spillet, og slippe inn mange mål mot slutten. Det er det som gjør denne seieren så ekstra, ekstra god. At vi gjorde som motstanderne ofte har gjort mot oss, fastslår Masalin.
Han har fått mye skryt for sitt arbeid på strek av keepertrener Høgmo tidligere i sesongen.
i går var treneren fornøyd med mye mer.

Stadig bedre
- Jon er en kjempegod matchvinnertype i slike situasjoner, han er helt rolig, og det er det ikke alle keepere som klarer å holde seg så kalde med et slikt press imot. Samtidig er han god i feltet i dag, skryter Høgmo.

Masalin har en U21-landskamp for Finland, men har et stykke igjen til A-laget. Finland har flere gode målvakter i proffklubber.
- Det er i hvert fall tre klare foran meg. Men for meg har HamKam vært et riktig valg. Spesielt på fysikk og med gode treninger har jeg utviklet meg mye.

Ingen nye venner…
I går var Masalin også rett valg for HamKam.

Sammen med en ordentlig porsjon flaks og et høyrebein med fantastisk presisjon, tilhørende Ante Vitaic.
HamKam fikk ingen nye fotballvenner for sitt spill, men de fikk tre svært viktige poeng.
3-10 i målsjanser men 2-1 i mål.
Så urettferdig deilig kan fotball være for en med grønne bukser, etter en lang sesong med marginene imot.
Og 14 dager kommer hovedretten for den som tør.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke