16. des
EN LØSNING: Blod, svette og tårer, skrev BriskebyBanden. Løsningen er ikke fullt så enkel..
 
Må vinne
Det blir kanskje feil å snakke om at et lag MÅ vinne en fotballkamp, men hvis ikke HamKam skal slå Strømsgodset hjemme, hvem skal de da slå?

Publisert: 19.mai.2008 08.07
Oppdatert: -

HAMAR: Det er bare 7. serierunde som avsluttes med HamKam mot Strømsgodset i dag, men tabellen er ubehagelig lesning sett med grønne og hvite øyne: Seks kamper, en seier, fem tap, 5-15 i målforskjell og tre poeng.

HamKam har så langt pekt seg ut som den heteste nedrykkskandidaten.
Og det er bare å erkjenne at hvis det ikke blir seier mot Godset i dag, begynner situasjonen å bli guffen.
Særlig med tap.

Slå rivalene
Slik det ser ut nå, må HamKam kjempe med Strømsgodset, Molde og Aalesund for å overleve i Tippeligaen.

Både LSK og RBK er der nede også, men begge de klubbene har så mye ressurser og kvalitet at det er urealistisk å tro at de blir helt i bunnen resten av sesongen.
For HamKam er det viktig å ta poeng fra sine rivaler. De røk skikkelig mot Aalesund. Derfor er det desto viktigere å ta tre poeng mot Godset - både for å begrense avstanden til Drammen-laget og for å ta poeng for egen del.
Det er helt sikkert ubehagelig å bli minnet på den vanskelige situasjonen, men dette er realitetene.

Nødvending justering
Det er flere årsaker til at situasjonene er blitt slik. Som skader, spillerkjøp som ikke har slått til, formsvikt hos enkeltspillere, manglende selvtillit, tilfeldigheter og kanskje en overvurdering av egne kvaliteter.

Arne Erlandsen har hatt et ønske om å fortsette den gode fotballen han innførte i laget i fjor med gjennombruddshissig spill langs bakken gjennom midtbanen.
Målet har vært at ved å trene og terpe på dette vil spillerne og laget gradvis bli bedre, men motstanden i Tippeligaen har vært så mye tøffere enn i Adeccoligaen, at HamKam er blitt nektet rom, blitt straffet hardere og tillegg hatt skikkelig uflaks mot Lyn.
Kanskje har dette vært en feilvurdering. Kanskje har Erlandsen overvurdert sitt eget lag. Kanskje hadde det vært smartere å spille mer kynisk fra starten av, for så å eventuelt spille mer fotball når de viktigste poengene var tatt.

Poengene viktigst
Uansett tror jeg det er smart at Erlandsen og HamKam tar grep allerede nå og justerer kursen litt. Det er uansett bare nyanser det er snakk om.

Men ved å velge den lange ballen litt oftere, blir det uansett verre for motstanderen å komme med ubehagelige overganger. Og så er det opp til HamKam hvor flinke de er til å flytte opp for å skape trykk nok til å vinne andreballene.
Det er en litt enklere fotball, og det vil bygge opp under resten av Fotball-Norges holdning til HamKam som et langball-lag, men det tror jeg både hjemmepublikumet og HamKam som klubb tåler hvis poengene kommer.

Kienasts siste sjanse
Ellers er dette Roman Kienasts siste sjanse til å vise for hjemmefansen at han duger før han reiser til Østerrike for å kapre en plass i troppen til EM på hjemmebane. Så langt har han skuffet både seg selv og omgivelsene.

Men det er bare han selv som kan gjøre noe med det og snu trenden.
Det gjelder både for Kienast og resten av laget.
Hjemmekamp mot Strømsgodset er en perfekt anledning til å skaffe seg en god opplevelse.
Det er akkurat slike kamper HamKam skal vinne.
Og særlig nå.

P. S: Det er forståelig at supporterne til både HamKam og Strømsgodset føler seg snytt for at de ikke fikk ta del i 16. mai-festen, men en stilleaksjon i første omgang i dag blir merkelig. Det hjelper i hvert fall ikke HamKams vanskelige situasjon at deres 12. mann holder kjeft.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke