25. jun
KAMMA-BLOD: Frode Birkeland har bidratt både som spiller og trener i HamKam tidligere. Nå har han søkt på stillingen som ny juniortrener i HamKam.Foto: Roger Synstad
 
Mange vil til Kamma
Frode Birkeland er en av mange søkere på en ny heltidsstilling som trener for juniorlaget til HamKam i tillegg til å være analyseansvarlig både for senior- og yngresfotballen i klubben

Publisert: 04.des.2013 04:13
Oppdatert: -

I utgangspunktet ble det lyst ut en 50 prosent stilling som juniortrener, men etter samtaler mellom senior og yngres er stillingsbrøken økt til hundre prosent. Yngresdelen av stillingen blir satt til rundt 30 prosent.
Det gjør at HamKam venter at enda flere vil søke stillingen som har søknadsfrist 10. desember.

Birkeland har søkt

En av søkerne skal være Frode Birkeland. Den tidligere HamKam-spissen har UEFA A-lisens - som er kravet til slike stillinger. Birkeland har blant annet trent Drøbak/Frogn tidligere, og denne sesongen har han vært bokstrener i Hønefoss hvor han da har hatt ansvaret for keepertreninger og avslutningstreninger.
Birkeland bekrefter overfor HA-sporten at han har søkt stillingen i HamKam.
- Jeg har snakket med HamKam, men har ikke hørt noe fra dem på en stund nå, sier han.
Det henger naturlig sammen med at det fortsatt er seks dager igjen til søknadsfristen går ut.

God svenske

HA-sporten er også kjent med at HamKam har mottatt en søknad fra en svenske med en sterk CV.
Ingen i HamKam ønsker å kommentere aktuelle trenernavn nå, men Svein Inge Haagenrud mener stillingen skal gi et løft til hele klubben.
- Det er mange som søker på stillingen. Vedkommende skal være hovedtrener for juniorlaget. I tillegg blir han analyseansvarlig og trenerutvikler i yngres. Da er det snakk om å jobbe med trenerne med lag i aldersgruppen 6 til 12 år. Dermed øker vi kompetansen i klubben, sier Haagenrud, og fortsetter:
- Yngres har hatt et kjempeløft sportslig. Nå får vi enda en forsterkning der som forankres helt fra bånn aldersmessig. Det blir nye ideer og ny kompetanse blant de yngste også.

Ressurs for A-laget også

Det er også klart at treneren som får jobben vil få en viktig rolle opp mot A-laget. Som analysesjef skal han kartlegge motstandere og ikke minst også speide på spillere som kan være aktuelle for klubben.
- Dette er områder hvor vi har ønsket å bli bedre på. Vi har hatt en god prosess med yngres på dette og vi har god tro på at vi skal lande en fin tilvekst for klubben. Analysebiten blir også nyttig for yngres, for vi ønsker å legge til rette for at en guttetrener også skal kunne vise videosekvenser som de unge spillerne kan lære av, sier Svein Inge Haagenrud.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke