18. aug
SELGES: Christopher Mbamba forlater HamKam til fordel for Port Vale i engelsk League One.
 
Mbamba til engelsk fotball
Christopher Mbamba forlater HamKam med en gang.

Publisert: 08.jul.2016 13:04
Oppdatert: 08.jul.2016 13:05

Port Vale på nivå tre i engelsk fotball blir Mbambas nye arbeidsgiver.

Klubbene kom tidligere denne uken til enighet om en overgang for kantspilleren, som slutter seg til sin nye arbeidsgiver med en gang.

- Det er ikke hver dag vi sender spillere til Port Vale, forteller Stein Arne Ingelstad, daglig leder i HamKam, til HA-sporten.

Han forteller at det var enkelt å komme til enighet med den engelske klubben.

- Han ønsket å kombinere det med studier, og så var det en spiller som ikke nødvendigvis var med i våre framtidsplaner, så da valgte vi å komme til enighet med spilleren om det, forteller Ingelstad.

Mbamba, som opprinnelig hadde igjen seks måneder av kontrakten med HamKam, viste tegn på god form rett før ferien, og scoret et nydelig mål i storseieren mot Brattvåg i siste kamp før ferien startet.

- Ja, og han hadde vel sin beste kamp, etter at han tok korsbåndet for et års tid siden, i den siste hjemmekampen. Da klarte han seg bra, forklarer Ingelstad, som ikke vil ut med hvor mye HamKam får i overgangssum for spilleren.

- Det er en avtale mellom klubbene, som ikke er offisiell, i så måte. En helt standard og vanlig avtale.

- Sitter dere igjen med noe penger?

- Det er lite, og ikke noe store saker, smiler Ingelstad.

Mbamba får dermed muligheten til å spille seg inn i varmen i Port Vale, som også er favorittklubben til artist Robbie Williams. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke