23. okt
PRØVESPILLER: Mtaka Simba var onsdag på prøvespill i HamKam. Det får gamleklubben Elverum til å reagere kraftig, som mener spilleren har ført dem bak lyset.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Elverum fraråder HamKam å hente Simba
– Det er til HamKams beste om han ikke går dit, forteller daglig leder i Elverum Fotball, Per Steinar Krogsæter.

0
Publisert: 11.aug.2016 06:18
Oppdatert: 11.aug.2016 06:28

I Elverum-leiren reagerer de kraftig på at Mtaka Simba onsdag var med på HamKam-trening.

Per Steinar Krogsæter, daglig leder i Elverum Fotball, forteller til HA-sporten at han er skuffet.

– Det virker så rart når han har fortalt at han har personlige problemer og vil hjem til Sverige, og vi har jobbet hardt for å få ham til å trives her. Vi terminerer kontrakten på bakgrunn av at han vil hjem til Sverige, og når han da trener med HamKam to-tre dager etter det, er det noe vi synes er uærlig og uredelig, sier Krogsæter til HA-sporten.

Føler seg lurt av Simba

Han presiserer at de ikke har noe å utsette på hvordan HamKam har håndtert situasjonen, men at det går på spilleren.

– Jeg har snakket mye med Stein Arne (Ingelstad, daglig leder i HamKam), og vi har hatt en god dialog gjennom hele saken. Simba har jugd seg ut av kontrakten, og det synes jeg er tragisk. Det er ikke akseptabelt! Vi føler oss lurt!

Krogsæter går så langt som å fraråde HamKam i å signere spilleren, grunnet væremåte både på og utenfor banen.

– Det er til HamKams beste om han ikke går dit. Jeg og Stein Arne har hatt en åpen og god dialog rundt spilleren, og da blir jeg overrasket dersom de velger å signere ham. Vår klare anbefaling er å ikke gjøre det, sier han.

Kevin Knappen forteller til HA-sporten at han tok kontakt med Simba, gjennom Saihou Jagne, etter at HamKam-spissen fortalte at kameraten var uten kontrakt.

Ville klarere med Elverum

– Da spurte vi om han kunne være interessert i å trene med oss. Han har spilt mye for laget som leder serien, og da er han interessant. CH sa at han kunne være interessert i å trene med oss, og da spurte vi om han ville komme hit, men at det måtte klareres med Elverum først, sier Knappen,som har forståelse for at de reagerer kraftig i Elverum-leiren.

– Det kan godt hende de har hatt en muntlig avtale om ett eller annet, forteller han.

Spilleren selv forteller at han ikke har bestemt seg for om han ønsker å fortsette i HamKam.

– Nå er jeg uten klubb, og jeg skal dra hjem til Sverige og treffe noen klubber som har vært i kontakt med meg. Jeg sjekker bare terrenget og har ikke bestemt meg for noe. Jeg har en venn som spiller her, og som har anbefalt HamKam, sier Simba.

Etter hva HA-sporten erfarer skal HamKam være interessert i å signere spilleren som har spilt tolv kamper for serielederen denne sesongen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke