20. jun
Mental trener Henric Johansson mener det mentale blir utrolig viktig for HamKam resten av sesongen.
 
Mentalt fokus inn mot Bryne-kampen
Torsdag var fire HamKam-spillere i samtale med mental trener Henric Johansson, med spesielt fokus på morgendagens kamp mot Bryne.

Publisert: 07.sep.2013 07:15
Oppdatert: 31.mar.2014 18:42

Det er andre sesongen at den svenske mentale treneren hjelper HamKam.


- Fire av spillerne var hos meg torsdag. Vi hadde spesielt fokus på søndagens kamp mot Bryne. Den er viktig. Det handler om å vinne for å beholde kvalik-energien, sier Johansson, og fortsetter:
 

- I den situasjonen HamKam er i nå blir det mentale utrolig viktig resten av sesongen. Mye sitter i hodet, sier svensken.

Fire spillere jevnlig

Han har jobbet med fire spillere jevnlig denne sesongen. Det betyr samtaler om lag hver 14. dag.
- Individuelt har det fungert bra, men det har ikke vært den samme effekten på laget. Det var bedre forrige sesong. Jeg ønsker å være mer inne på laget som helhet.


Henric Johansson er helt klar på at mental trening over tid gir den beste effekten.


- Det handler om å ta mental trening på alvor, fordi mye sitter i hodet. Det er flere unge spillere her som får mye ansvar. Dette handler ikke bare om det som skjer ute på banen. Helheten er viktig. For å prestere må spillerne ha det bra utenfor banen også.


Svensken forteller at jobben han gjør for HamKam er i nærheten av 100 prosent dugnad.


- Jeg har kontrakt med HamKam ut denne sesongen, og jeg er klar på at det må gjøres en seriøs satsing på mental trening for at jeg skal fortsette. Jeg håper de bruker meg mye resten av sesongen.

- Kan utgjøre en forskjell

Vegard Skogheim er på trenerkurs. Det betyr at Svein Inge Haagenrud skal styre HamKam fra benken søndag. Han synes det er veldig positivt at noen av gutta benytter den mentale trenerens tjenester.


- Det er veldig bra at noen bruker ham. Mental trening er veldig viktig og kan utgjøre en forskjell. Det er en forsømt del i lagidrett, sier Haagenrud, og fortsetter:


- Vi har brukt mer tid på dette denne sesongen. Forrige sesong var en del felles. Nå er vi over på mer individuelt. Det handler om å få sortert tankene. Dette er en viktig del, og kan helt sikkert videreutvikles, sier Svein Inge Haagenrud.

 

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke