11. des
StraffesL: Henrik Lehne Olsen fikk to kampers karanterene etter rødt kort i juniorserien. I praksisk må han stå over seks kamper.Foto: Kai Kristiansen
 
Mister seks kamper
Henrik Lehne Olsen ble forrige uke utvist i en juniorkamp mot Vålerenga. På grunn av det røde kortet mister han totalt seks kamper.

Publisert: 16.sep.2014 04.00
Oppdatert: 14.okt.2014 14.23

Tidlig i første omgang mot Vålerenga på Valle Hovin fikk modølen direkte rødt kort og måtte forlate banen.

Utvisningen ga ham to kampers karantene, og siden han fikk mer enn én kamp som straff, er han heller ikke spilleberettighet på noen av klubbens andre lag før straffen er sonet ferdig.

I praksisk betyr det to juniorkamper (Holmlia borte og Lillestrøm hjemme), to 3. divjsjonskamper (Lillestrøm 2 hjemme og Fu/Vo borte) og to 1. divisjonskamper (Hønefoss hjemme og Bryne borte).

Lehne Olsen her sonet ferdig 24. september.

Urimelig strengt

HamKams hovedtrener, Chris Twiddy synes straffen er altfor streng.

- Jeg var ikke med på juniorkampen på Valle Hovin, men rapportene fra våre ledere forteller at Henrik ble utvist på grunn av farlig spill. Det var en streng avgjørelse i utgangspunktet, og straffen i praksis er altfor streng, mener Chris Twiddy.

HamKam hadde mandag formiddag ikke søkt om å få omgjort straffen, men Twiddy forteller at klubben skulle sende en søknad i løpet av gårsdagen.

Tidsbestemt straff

Dommeransvarlig i Akershus Fotballkrets, Trond Ivar Dølve, sier til HA-sporten at HamKam kan søke om tidsbestemt straff.

- Så langt denne sesongen har vi fått én liknende søknad, sier Dølve.

Dersom Akershus Fotballkrets gir HamKam medhold i at staffen i praksis er for streng, kan Lehne Olsen være kampklar ganske snart.

- Vi vil gjerne ha Henrik tilgjengelig både i 1. divisjon og 3. divisjon og vil prøve å få ham på banen så raskt som mulig, sier Twiddy, som ikke hadde modølen i troppen mot Strømmen søndag og heller ikke i Bondeligaen mot Lillestrøm 2 mandag kveld.

Sjelden medhold

- Jeg skal ikke komme med noen avgjørelse på en eventuelt søknad fra HamKam, men kan si på generelt grunnlag at tidsbestemt straff oftest blir gitt i forbindelse med sommerferien, når feriens varighet fører til at spilleren må vente urimelig lenge på å få spille fotball, sier dommeransvarlig i Akershus Fotballkrets, Trond Ivar Dølve til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke