9. des
PÅ PRØVE: Osei Kwaku Oviasu gjorde en fin figur da han fikk prøve seg i HamKams midtforsvar mot Raufoss. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
- HamKam er den perfekte klubben for meg
Prøvespiller Osei Kwaku Oviasu vil tilbringe 2015 i grønt og hvitt.

Publisert: 14.feb.2015 13.57
Oppdatert: 14.feb.2015 16.39

At HamKam trenger nye forsvarsspillere, er det ingen tvil om. At Osei Kwaku Oviasu (24), som var ferdig i Elverum etter fjorårssesongen, trenger en ny klubb, er like sikkert. Trønderen mener at en enkel kontrakt kan løse begge problemene.

- Vi får se hva som skjer. Ingenting er klart ennå, og jeg har bare vært med på to treninger pluss dagens kamp, men jeg har veldig lyst til å spille for HamKam. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her, ler norsk-ghaneseren etter å ha spilt 90 minutter som midtstopper i 2-2-oppgjøret mot Raufoss.

- Føler du at HamKam er den perfekte klubben for deg?

- Ja, det vil jeg si. Det er bra treninger, høyt nivå og akkurat det jeg er ute etter, bekrefter han.

Ekte Potet

Oviasu, som satt på benken for Rosenborg i Tippeligaen allerede for fem år siden, kan ikke bare bekle defensive posisjoner. Som venstreback, høyreback, midtstopper, sentral midtbanespiller og spiss, kan han med fotballordboka i hånden kalle seg en ekte potet.

- Men jeg liker meg ikke så godt ute på vingene. Jeg vil helst være inne i midten der ting skjer og jeg kan styre spillet, forteller 24-åringen, som håper på mer tid til å ta kommandoen i HamKam.

- I dag var det vanskelig å styre spillet. Det var min første kamp for HamKam, og jeg kunne nesten ingen navn. Da er det vanskelig å dirigere, forteller Oviasu.

- Men jeg tror det kan bli veldig bra etter hvert. Når vi spiller flere kamper sammen og får inn fire eller fem spillere til, kommer det til å bli bra, legger han til.

- Er du én av de fire-fem spillerne?

- Jeg håper det, avslutter Oviasu.

Comeback

Med Oviasu og Kristoffer Hagen som stopperpar og Daniel Bekkevold og Aleksander Woo Enger på hver sin back, slet HamKam defensivt mot Raufoss i starten. Opplendingene fant hull etter hull i grønnbuksenes forsvar, og etter snaue sju minutter fant de gulsvarte også nettmaskene. Rocky Lekaj overlistet Emil Holst.

HamKam kom bedre med utover i første omgang, men ti minutter etter sidebyttet smalt det igjen. Feisal Hassan doblet gultrøyenes forsprang.

Brasilianske Thiago Andrade, som trener med HamKam, men trenger arbeidstillatelse for å kunne signere for klubben, kom inn og spritet opp Kammas offensiv tidlig i andre omgang. Etter 68 minutter skapte han også ny nerve resultatmessig ved å smekke inn 1-2.

Like før full tid fullførte Magnus Sylling Olsen Andrades påbegynte comeback, og angrepsspilleren fastsatte sluttresultatet til 2-2 i Raufosshallen etter en god prestasjon.

Lørdagen om to uker møter HamKam Fram Larvik på Børstad.

HamKams lag (4-4-2): Emil Holst - Aleksander Woo Enger, Kristoffer Hagen, Osei Kwaku Oviasu, Daniel Bekkevold - Henrik Lehne Olsen, Fredrik Sjølstad, Christian Wirstad, Christopher Mbamba - Marius Holt, Kristian Eriksen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke