16. jul
 
Mye mer verdt enn tre poeng
Måten seieren mot Rosenborg kom på, er vel så viktig som de tre poengene HamKam fikk med seg. Oppturen blir dobbelt så stor når man vinner på overtid. Og da kunne ikke engang dommer Tom Henning Øvrebø stikke kjepper i hjulene på hjemmelaget lenger.

Publisert: 10.jul.2008 06:01
Oppdatert: -
HAMAR: Du så det på gledesrusen da Øvrebø blåste i fløyta. Hele Briskeby kokte. Og spillerne kastet seg om halsen på hverandre som om de hadde vunnet cupfinalen.

Og på mange måter var det det de hadde gjort.
En av mange cupfinaler for HamKam framover.
Klarer de å ta fram den samme viljen og gnisten, vil de klatre på tabellen.
Nå er de a poeng med Lillestrøm og bare ett bak Aalesund.

70-30 RBK fra Øvrebø
Jeg tror følelsen de fikk med seg etter seieren i går, er gull verdt for dette laget som har blitt fullstendig strippet for selvtillit utover i sesongen.

Og det holdt på å ende med den samme gamle leksa igjen i går.
Dommeravgjørelsene var nemlig imot HamKam fra første stund.
Øvrebø maktet kunststykket å overse en hands inne straffefeltet allerede etter to minutter fra orkesterplass. Eller for å si det på en annen måte, han valgte ikke å straffe RBK, for han måtte se det.
Øvrebø fulgte opp med en rekke dårlige avgjørelser for HamKam. Blant annet skulle RBKs utligningsmål vært annullert for offside.
Men da Marcus Pedersen scoret fire minutter på overtid, kunne verken Øvrebø eller Rosenborg straffe HamKam mer.

Gir selvtillit
En mer perfekt avslutning kunne ikke HamKam få, og selv den svært sindige Arne Erlandsen hoppet i jubeldansen da 18-åringen fra Hamar lobbet over Norges beste keeper med største selvfølge.

Scoringen kom nærmest fra himmelen. For etter en god kamp, var HamKam igjen i ferd med å sitte igjen med bare smuler - slik ett poeng på hjemmebane er i HamKams situasjon.
Nå kunne et fullsatt halvferdig Briskeby gå hjem med tre poeng, nytt håp og kontakt med de øvrige bunnlagene.
Og spillerne kan igjen få troen på at de faktisk kan.

Bjørnevik gikk foran
Det syntes med en gang mot Rosenborg at det var en annen innstilling i HamKam-laget. De tok tak i duellene og vant dem, og de turte å holde på ballen, samtidig som pasningsalternativene var flere enn på svært lenge.

Veteranene Jan Michaelsen og Markus Ringberg var endelig sjefer på midtbanen igjen.
Frode Bjørnevik og Vegar Bjerke knuste alt de kom over i duellene. Og det er moro å se hvordan Bjørnevik vokser med tilliten. Akkurat nå er han faktisk HamKams beste midtstopper. Det skyldes like mye hans gode karakter og holdninger som fotballtalentet. Bjørnevik er nemlig typen som alltid gir hundre prosent.
Og det er slike typer HamKam må satse på nå.
Tommy Øren er også en slik type. Derfor var det også deilig at Tommy fikk nettkjenning.

Grip sjansen, Marcus
Og Marcus Pedersen da. Hele Hamar har ventet på at stortalentet skal slå til. I forrige uke ble han av en eller annen merkelig grunn matchet som midtstopper på 2. laget.

I går ble han helten.
Det viser hvor små marginer det er i fotball.
Det som er sikkert er at hvis unge Pedersen holder seg skadefri og gjør kloke valg, så har han en stor framtid på fotballbanen.
I år har han ikke spilt på grunn av skader, men i går var tiden inne.
Og han kom i grevens tid.
Marcus Pedersen er en målscorer. Holder han seg skadefri nå, så blir det garantert flere mål.
Og viktige poeng til HamKam.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke