20. aug
HAMKAMS SANNE ANSIKT: Frustrasjonen til Marius Holt forteller hvor HamKam står i dag. Det lykkes ikke framover på banen. Og publikum svikter også.Foto:Kai Kristiansen
 
Når skal HamKams spillere komme i form?
Skuffende start: HamKam taper ikke, men de vinner heller ikke ofte nok til å kunne regnes med i opprykkskampen lenger.

Publisert: 10.jun.2015 06:22
Oppdatert: 10.jun.2015 09:30

Uavgjort er det du bør tippe når HamKam spiller. Seks ganger har lagets seriekamper endt med poengdeling. Det gir riktignok seks poeng, men det er langt verre at 12 poeng er gått tapt i disse kampene.

På bortebane står HamKam med fire uavgjort. Bare der er åtte poeng forsvunnet.

Samtidig raser Kongsvinger ifra i toppen. Sju seirer og ett tap gjør at glåmdølene nå er den mest opplagte opprykkskandidatene i alle de fire 2. divisjonsavdelingene.

Det skyldes ikke bare rødtrøyenes fortreffelighet, men også at motstanden i avdeling 4 er veldig tynn.

Dessverre er HamKam akkurat nå bare et middels 2. divisjonslag, for selv om det er som fryktet, så hadde både HA-sporten og fansen håp om noe mer.

Det er vanskelig å klandre Kent Bergersen direkte for den skuffende sesongåpningen. Han har gode intensjoner med måten han leder laget på i trening og i kamp. Det er laget som rett og slett ikke er godt nok akkurat nå, som gjør at poengene skusles bort.

Tre nye får godkjent

Hvis Bergersen skal klandres for noe, så må det være fordi han også har vært involvert i å hente en del av de nye spillerne som har kommet til klubben.

Og det vil være en sterk overdrivelse å si at HamKam ser ut som en vinner på overgangsmarkedet.

Personlig gir jeg bare godkjent til forsvarsspillerne Tobias Ødegaard, Osei Kwaku Oviasu og Syver Karlsen. Sistnevnte er en gledelig overraskelse siden han bare er 17 år og kom fra Moelven.

De øvrige har til gode å vise at de tilfører HamKam den kvaliteten vi må kunne forvente av spillere som kommer utenbys fra til Hamar for å forsterke det som skal være Innlandets flaggskip med knotter under skoene.

Holder ikke fysisk

Det verste er å se hvor dårlig trent mange av dem virker. En fotballkamp varer i 90 minutter. Når det blir et ork og et mas å gjennomføre den jobben, er det grunn til å spørre hva de har holdt på med.

Og ikke minst:

Hvor lang tid skal HamKam bruke på å få spillere, som kommer til klubben, i skikkelig form?

Det hjelper ikke å ha et navn og ha spilt for bedre klubber enn HamKam for noen år siden, når du knapt orker 45 minutter i grønn shorts.

Adnan Haidar ble skadet også. Og flere andre spillere har hanglet med småskader. Det har gjort det vanskelig for Kent Bergersen å spille inn en ellever.

Bergersens utfordring er at han har en rekke spillere han gjerne skulle ha trent hardt for å få i form, samtidig som det er åpenbart at flere av de samme spillerne ikke har kropper som tåler hard trening.

Verst foran mål

Det er framover på banen HamKam sliter mest. De skaper ikke nok sjanser. Og scorer definitivt ikke nok mål.

* Marius Holt har ikke vært i nærheten av hva vi håpet på.

* Christopher Mbamba er i framgang, men med den fysikken han har, er det en gåte at han ikke bare brøyter seg vei og setter opp medspillerne i scoringsposisjoner.

* Jonas Tekle, som lovet oss mål, var åpenbart ikke i form da han kom til klubben.

* Bajram Ajeti har instinktet og har scoret to mål, men han er av naturlige årsaker fortsatt et stykke unna det vi håper han skal levere.

I sum gjør dette HamKam sjanseløse på å ta opp kampen med Kongsvinger, selv om det, hvis vi legger godvilja til, bare er marginer som skiller klubben fra å lykkes bedre.

Publikum svikter

Så kan vi spørre om det er grunn til å deppe av den grunn?

Vi vet at HamKam har ligget med brukket rygg og at klubben jobber for å reise seg. Vi må vise tålmodighet.

Problemet er at publikum er mer resultatorientert enn klubblederne ønsker. 443 tilskuere mot Nardo søndag, forteller at interessen nærmer seg et historisk bunnivå.

Det var faktisk flere som så guttefinalen i Briskebyturnerningen.

Derfor er det ekstremt viktig at HamKam begynner å plukke flere poeng.

For en ting er at HamKam taper poeng.

Det er langt verre hvis ingen bryr seg om det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke