24. jun
PÅ TOPP: Jan Åge Fjørtoft er blant Arne Scheies beste HamKam-spillere gjennom tidene.
 
Nekter å holde med noen søndag
Jan Åge Fjørtoft er på topp sammen med Pål Jacobsen og Thorstein Helstad i Arne Scheies drømmeelleveren i HamKam.

Publisert: 01.nov.2013 04:13
Oppdatert: -

Det er i denne ukas Corner at NRK-veteranen setter opp tidenes beste HamKam-lag slik han ser det. Jan Åge Fjørtoft er selvsagt en av de utvalgte. Og for Fjørtoft blir det en spesiell søndag nå.
Den tidligere storscoreren har nemlig spilt for alle de tre klubbene som kjemper om den siste direkte opprykksplassen til eliteserien.
Fjørtoft spilte for Hødd i 1984-1985.
Han spilte for HamKam i 1986-1987.
Og han spilte for Stabæk helt på tampen av karrieren sin i 2001.
Han banket inn 25 mål for Hødd, 17 for HamKam og seks for Bærum-klubben.
Det er med andre ord ingen tvil om at Fjørtoft kommer til å følge med når kampene avgjøres søndag. Men han sier han vil holde seg nøytral.
«Hødd, HamKam og Stabæk. 3 av mine tidligere klubber i kamp om direkte opprykk til Tippeligaen. Du kan si jeg er nøytral», meldte han på Twitter mandag.
Han understreker det samme i dag overfor HA-sporten.

Hockeysveis og kona

- HamKam var en svært viktig klubb i min karriere. Det var et godt klubbvalg, livet smilte, jeg hadde hockeysveis og fant kona mi i Hamar.
- Hødd var laget jeg drømte om å spille for da jeg vokste opp i Gursken.
- Og i Stabæk, som var helt på tampen av min karriere, fikk jeg mange venner som jeg fortsatt har kontakt med og det er geografisk nærmest der jeg bor i dag.
- Jeg har sterke følelser for alle tre klubbene av ulike årsaker, så det er en spesiell situasjonen. Fordelen er at jeg får en av mine tidligere klubber opp i Tippeligaen, sier han.
Klubbnomaden Fjørtoft har spilt for 12 klubber i Norge, England og Tyskland, men han har knyttet seg sterkt til alle.
- Jeg har alltid klart å assosiere meg med de klubben jeg har spilt for, sier Fjørtoft.

Tror mest på Stabæk

Selv om han vil holde seg nøytral, klarer han likevel å vurdere den sportslige biten av opprykksthrilleren.
- Rent umiddelbart tror jeg Stabæk klarer det. De har en fordel med hjemmekamp og de har flest poeng og de møter Glimt som ikke har noe å spille for. Men de har jo ikke sett så bra ut i de siste kampene da.
Hødd, som er nærmest, skal til Mjøndalen. Det blir en tøff kamp siden Mjøndalen trenger poeng for å spille kvalik. Det gjør jo plutselig kan HamKam plutselig kan bli - som tyskerne sier det når det er to favoritter som kjemper om noe med en outsider i tillegg: Der lachende dritte (den leende tredjepart).
- Jeg tror uansett HamKam vinner sin kamp mot Ranheim Briskeby, men den store utfordringen for Belsvik, Skogheim og Nilsen er å få laget sitt til bare å gjøre jobben sin. De kan ikke tenke på det som skjer i de andre kampene, sier Fjørtoft, som synes det er stort å komme med på Arne Scheies HamKam-lag.
- Det er beærende. Spiss sammen med Thorstein Helstad og Pål Jacobsen høres bra ut, sier Jan Åge Fjørtoft.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke