20. aug
Skadefri: Daniel Bekkevold er tilbake etter et kort skadeopphold.
 
NFF avviser HamKams ønske
En tynn HamKam-stall har blitt enda magrere etter to alvorlige skader. Likevel avviser NFF klubbens ønske om å hente en ny spiller.

Publisert: 26.apr.2014 04:00
Oppdatert: 26.apr.2014 09:00

- Vi kommer til å søke om dispensasjon for å hente en ny, offensiv spiller umiddelbart, sier HamKams nye hovedtrener, Svein Inge Haagenrud.

Den søknaden kommer Norges Fotballfornund med all sannsynlighet ikke til å innvilge.

Kun keeper-disp

- Vi har bedt HamKam sende oss en redegjørelse, men samtidig har vi opplyst om at vi aldri tidligere har gitt en slik dispensasjon, sier fagansvarlig overganger i NFF, Kristian Skjennum.

Haagenrud og HamKam er ikke veldig overrasket over det første svaret fra forbundet.

- Dersom vi hadde hatt skader på begge våre målvakter, ville vi ganske sikkert fått lov til å hente inn en ny, men vi har uansett sendt over den redegjørelsen forbundet har bedt om, forteller Haagenrud.

- Vi mener skadesituasjonen i øyeblikket er så ekstrem at forbundet kan gi oss grønt lys, sier Haagenrud, som likevel er innstilt på å måtte bruke de friske spillerne han faktisk har til rådighet.

Bruk klubbens egne

Rådet fra NFF er nemlig ikke til å misforstå.

- Så lenge HamKam har spillere nok i sin egen klubb til å stille lag, vil de neppe få hente inn noen nye. HamKam har spillere på den såkalte B-lista de kan bruke, i tillegg til amatørspillere i både rekrutt- og juniorlag, forklarer Skjennum i NFF.

I følge lisenskravene må HamKam ha proffkontrakt med minimum 18 spillere. Kamma meldte inn nettopp 18.

Av disse er Emil Sildnes og Fredrik Sjølstad ute med langtidsskader. I tillegg har Truls Jevne Hagen en kneskade, som ingen ennå vet omfanget av.

Pekka tilbake

- Betyr det at HamKam kan gå inn i mai med 15 spillere, pluss juniorene på den såkalte B-lista?

- Jeg bruker ikke energi på dette nå, men regnestykket stemmer. På kort sikt kan vi være gode nok til å slå Tromsø, men mai måned blir tøff for en så liten tropp, sier Svein Inge Haagenrud som gleder seg over å ha Pekka Lagerblom (se egen sak), Magnus Sylling Olsen og Daniel Bekkevold tilgjengelige søndag.

Da venter serieleder Tromsø på Alfheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke