22. jul
IMPONERTE: Nicholas Mickelson presterte godt i landkampene mot Portugal, USA og Japan. I ettertid får han ros av trener Per Arne Johansen, som mener HamKam bør forberede seg på henvendelser fra andre klubber. Her er han i aksjon under landslagsturneringen i kamp mot Japan. Søndag er han klar for kamp mot Alta på Briskeby.
 
Nico imponerte talentspeiderne
Norges G18-landslagstrener Per Arne Johansen mener HamKam må forberede seg på henvendelser på Nicholas Mickelson.

Publisert: 21.jun.2017 22:09
Oppdatert: 22.jun.2017 09:20

Forrige uke fikk den unge HamKam-backen muligheten til å vise seg fram på en internasjonal scene da Norges G18-landslag spilte mot Portugal, USA og Japan.

Den muligheten grep han med begge hender.

– Nico spilte, med glans, fast på samlingen. Det han viste fram i kampene var det meget høyt nivå over, sier Johansen.

– Et utstillingsvindu

Landslagstreneren er ikke i tvil om at backen vakte oppsikt hos representanter fra utenlandske klubber.

– På disse landskampene er det speidere fra alle land og klubber. Dette fungerer som et utstillingsvindu, og dersom Nico fortsetter utviklingen inn mot neste samling vil han spille på et høyere nivå etter hvert. Jeg tror HamKam bør forberede seg på å få henvendelser fra andre klubber, sier han.

HamKam-trener Kevin Knappen er på ingen måte sjokkert over at hans elev vekker oppsikt hos andre.

– Jeg er ikke overrasket over at andre klubber er interessert i Nico, men foreløpig har vi ikke hørt noe fra noen. Han har halvannet år igjen på kontrakten og det må både han og vi forholde oss til, sier Knappen, som forteller at noe ekstraordinært må skje dersom 17-åringen bytter klubb i sommer.

– Men ting kan kanskje skje da sesongen er over.

– Utelukkende positivt

Selv om HamKam måtte klare seg uten Nico i kampene mot Follo og Bærum, var det en kalkulert risiko for Knappen.

– Vi hadde muligheten til å holde han hjemme, men vil at han skal få så mange internasjonale impulser som mulig. Nå fikk han en boost gjennom den positive opplevelsen med landslaget, og han har sikkert vokst som spiller. At han har vist seg fram på en god måte ser jeg på som utelukkende positivt, sier HamKam-treneren.

Hyller løpsstyrken

Landslagstrener Johansen sparer ikke på superlativene i sin beskrivelse av backen.

– Både når vi vinner og taper ballen holder han et høyt nivå og springer hurtigere enn noen andre på laget. Returløpene er hvasse og han er god én mot én begge veier. På landslaget var han som en rollemodell i kontringsspillet, sier Johansen.

Samlingen endte for øvrig med seier over USA og Japan, mens Portugal ble for sterke og slo Norge 3–0.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke