23. jul
PROFIL: Emil Dahle kommer tilbake til HamKam og Briskeby. Her er han fotografert i en tippeligakamp for Start i fjor med Magne Hoseth tett i ryggen.Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 
Emil Dahle returnerer til Kamma
HamKam viser muskler og forsterker laget ytterligere når det bare er to og en halv uke til seriestart.

Publisert: 23.mar.2016 07:58
Oppdatert: 23.mar.2016 08:45

HA-sporten får bekreftet at HamKam vil signere den tidligere HamKam-helten Emil Dahle i dag etter at de i lengre tid har jobbet med å overbevise Dahle om at HamKam er rett sted å returnere til etter at han ikke har fått tillit i Stabæk.

– Dette er spennende. Jeg har tro på at HamKam har noe på gang igjen, sier Emil Dahle (25) til HA-sporten.

Dahle kom til HamKam før 2010-sesongen og scoret etter hvert 19 mål på 85 kamper for Briskeby-klubben. Der ble han etter hvert en publikumsyndling med sitt fine tekniske repertoar.

HamKam jobbet for å beholde Dahle etter 2013-sesongen, men da hadde moldenseren hatt en så god sesong at flere eliteserieklubber kom på banen. Og til slutt valgte han altså å gå til Stabæk.

Det er ingen tvil om at Dahle vil bli sett på som en kvalitetssignering i 2. divisjon, og med 25-åringen på plass, vil HamKams favorittstempel styrkes ytterligere med tanke på opprykk.

To utlån

For Dahle vil det handle om å spille på seg selvtillit igjen etter at han ikke har nådd målene sine i Stabæk.

Den første sesongen i Stabæk i 2014 endte med bare fire innhopp, men i 2015 ble han leid ut til eliteseriekollega Start i vårsesongen hvor han fikk 12 kamper, før han også ble leid ut til Bryne i 1. divisjon i høstsesongen og fikk 14 kamper der.

– Jeg har fått lite tillit i Stabæk. Jeg kom dit da Petter Belsvik var trener, så kom Bob Bradley, nye spillere og nye planer. Jeg kom aldri inn i det. I fjor ble jeg lånt ut til Start og der fikk jeg tillit, men så ble ikke utlånsavtalen forlenget – uten at jeg ikke vet hvorfor. Så ble det Bryne, hvor det gikk litt opp og ned, forteller Dahle som etter planen skal trene med HamKam allerede i dag.

God løsning

Dahle er en middels bra betalt spiller i Stabæk, men HamKam har jobbet godt med å få til en løsning som gjør at de kan leve med kostnadene. Den innebærer blant annet at Stabæk fortsetter å betale en god del av lønna til moldenseren.

Slik HA-sporten forstår det, har det vært flere klubber i 1. divisjon som har konkurrert med HamKam om å sikre seg nettopp Dahle, men HamKam har trykket godt på med alle sine ressurser. Folk som Truls Haakonsen og Ståle Solbakken har igjen betydd mye for at overgangen skal gå i orden.

Oppsiden for Dahle ved å komme til HamKam, er at han kommer til et lag som det er ventet vil styre de fleste kampene i sin 2. divisjonsavdeling. Det gjør at Dahle, med sine kreative ferdigheter, vil komme mer til sin rett enn han kanskje ville gjort i en middels 1. divisjonsklubb som må regne med å kjempe mer med ryggen mot veggen for å holde seg inne i kampene.

Kent og Ståle

– Jeg er veldig glad for å føle meg ønsket. Og så har jeg jo vært i HamKam tidligere. Valget var om jeg ville gå ned og være med på en opptur eller gå til en 1. divisjonsklubb uten spesielle ambisjoner. Samtaler med Kent Bergersen og Ståle Solbakken overbeviste meg, sier Emil Dahle.

Mandag 28. mars sender vi Raufoss – HamKam på HATV fra klokka. 14.50. Håkon Kristiansen kommenterer kampen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke