10. des
SUKSESS-TRENER: Glenn Ståhl har stor suksess som hovedtrener i Kvik Halden, hvor han topper andredivisjonsavdelingen etter fire seriekamper. Svensken er under kontrakt fram til oktober, og forholder seg til den avtalen, men han erkjenner at han kunne tenke seg en Briskeby-retur i framtiden.FOTO: TROND LILLEBO
 
Ønsker seg tilbake til HamKam
HamKam er i gang med jakten på ny hovedtrener, og det finnes flere spennende alternativer ute på markedet.

0
Publisert: 04.mai.2016 06.21
Oppdatert: 04.mai.2016 12.12

Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, forteller til HA-sporten at klubben foreløpig ikke er i noen kontrete samtaler med noen personer om jobben som hovedtrener.

Men etter hva HA-sporten erfarer, er klubben allerede godt i gang med å sirkle inn en erstatter etter Kent Bergersen, som forlot jobben som hovedtrener etter helgens ydmykende 5-0-tap borte mot Elverum.

Ingelstad forteller imidlertid at de har fått mange innspill.

– Vi har fått en del henvendelser på vegne av folk, gjennom agenter og sånn, og gode HamKam-venner, som synes det er trist det som har skjedd, men som ønsker å bidra til å finne en løsning, forteller Ingelstad.

Vil ikke spekulere

Ryktene rundt kandidater til å overta hovedtrenerjobben i klubb er mange, og flere navn blir nevnt som aktuelle.

Blant disse er de tidligere HamKam-heltene Glenn Ståhl og Frode Birkeland.

Begge to er imidlertid under kontrakt med henholdsvis Kvik Halden og Hønefoss, og ingen av de ønsker å kommentere noe rundt mulighetene for at de blir ny HamKam-trener, men begge har én ting til felles, nemlig et bankende HamKam-hjerte.

– Jeg liker ikke å kommentere spekulasjoner, jeg er under kontrakt her i Halden, som varer fram til oktober i år, så jeg forholder meg til den avtalen, forteller Ståhl til HA-sporten.

Suksesstrener

Ståhl nyter stor suksess som hovedtrener i Kvik Halden i 2. divisjon, som leder sin avdeling etter fire seriekamper.

– Jeg vet hvordan fotballverden fungerer, men til noe annet kommer opp, så forholder jeg meg til avtalen jeg har her, sier Ståhl.

Han erkjenner imidlertid at han en gang i framtiden kunne tenke seg en retur til Briskeby-klubben.

– Uten tvil! Det finnes det ingen tvil om. Det er ingen hemmelighet at HamKam er en klubb som alltid vil ha en stor plass i mitt hjerte. Jeg hadde fem flotte år der, med en utrolig støtte fra menneskene i byen, med opp- og nedturer, og det var fem år jeg aldri glemmer, sier Ståhl.

Han forklarer at han har en veldig tydelig og klar tanke om hvordan hans lag skal spille.

– Mine spillere skal være veldig godt trent og ha defensiv struktur. Jeg er ingen fan av å ha stor ballbesittelse, men jeg ønsker at vi skal spille i lengderetning, men det innebærer ikke at vi bare skal slå i bakrom, men vi skal ha framdrift når vi bryter ballen, og det skal gå fort framover, sier han.

Frode Birkeland er for tiden ansatt som assistenttrener i Hønefoss, men også han erkjenner at HamKam er en attraktiv klubb.

– Jeg er under kontrakt med Hønefoss, men HamKam er alltid en klubb som er interessant for alle trenere. Men nå er jeg under kontrakt med Hønefoss, og det er vanskelig for meg å ta over noen jobb i HamKam nå, sier Birkeland til HA-sporten.

Flere kandidater

Birkeland, som forteller at han står for mye av den samme spillestilen som Ståle Solbakken gjør, forteller varmt om HamKam.

– Det er der jeg føler jeg har betydd noe, og det er takket være Ståle og måten han var på som trener. Det vil alltid være en viktig klubb for meg, forklarer han.

Han har imidlertid lite tro på at han ender opp i HamKam denne gangen.

– Jeg har vært aktuell som trener alle gangene de har skiftet trener, men jeg har aldri blitt valgt. Så hvorfor skal de velge meg nå, liksom? spør Birkeland.

En annen kandidat som har blitt nevnt er Andrea Loberto. Han var meget nære en avtale med HamKam da Briskeby-klubben endte opp med Bergersen, men avtalen falt gjennom helt på tampen.

André Bergdølmo er assistenttrener i Ull/Kisa, og skal også være et aktuelt navn.

Jan Michaelsen navn har også dukket opp. Dansken har hatt stor suksess som U17-landslagstrener de siste sesongene.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BANKENDE KAMMA-HJERTE: Frode Birkeland er assistenttrener i Hønefoss, og forholder seg til den avtalen. FOTO: Håkon T. Kristiansen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke