25. jun
EN OMGANG: Torgeir Strand Osmo spilte kun en omgang for 3. divisjonslaget mot Skjetten i går. FOTO: Pål Jacobsen
 
Opprykk for juniorene viktigst
I kveld kan HamKam ta et langt steg mot opprykk til interkretsserien for juniorer. Opprykket er så viktig at noen juniorer ble spart mot Skjetten.

Publisert: 18.sep.2013 04:13
Oppdatert: -

Hamar
Torgeir Strand Osmo, Aleksander Woo Enger og Eiven Solberg skal alle spille mot Lillehammer FK i kveld, og ble derfor plukket av banen i 3. divisjonsoppgjøret mot Skjetten. Kun for å være friske og pigge til juniorkampen.

Viktig for framtida

- Klubben gjorde et valg etter vårsesongen i kretsserien. Vi så at vi kunne være i stand til å rykke opp igjen, og har stilt et langt sterkere lag etter ferien, sier trener Chris Twiddy.
Med seier i kveld mot Lillehammer vil Kamma selv kunne avgjøre opprykket.
- Jeg mener interkrets er en flott arena for våre unge spillere som er på vei fram og opp. Det er noe annet å møte Lillestrøm og Vålerenga enn Gran og Lunner, smiler Twiddy, som også tror et opprykk kan friste lovende spillere til Hamar-klubben.
- Vi har drøyt 10 spillere på eget 97-lag som er gode nok til å steget opp på juniorlaget vårt, og i tillegg har vi både en god -98 og -99-årgang. Da hadde det vært prefekt å kunne matche disse mot Østlandets beste juniorlag, understreker Twiddy.

Direkte fra Aspmyra

- Vi trenger flere arenaer for våre unge spillere, og jeg tror en 16-åring har mest nytte av å spille interkrets, sier Vegard Skogheim som mener spill i Bondeligaen passer bedre for de eldste juniorene.
- Om vi rykker opp, vil vi ha et veldig godt tilbud til talentene våre, sier Skogheim, som kommer til å la Emil Holst vokte buret mot Lillehammer. Han går rett fra debut i 1. divisjon til avgjørende juniorkamp.
- Jeg vurderer også om Fredrik Sjølstad skal spille kampen, men det må jeg tenke litt på. Vi må ikke glemme at Fredrik også skal være med på å kjempe for en kvalikplass for A-laget vårt, sier Skogheim.

Valdres rykker ned

Dersom HamKam klarer et opprykket, vil klubben bli det eneste lokale juniorlaget i interkretsserien. Valdres rykker etter all sannsynlighet ned.
Chris Twiddy var også trener for juniorlaget da HamKam rykket ned i 2011, og sjefen er helt klar på at han og spillerne har et sterkt ønske om en retur.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke