23. okt
FORNØYD: Espen Haug er fornøyd med utviklingen i Raufoss.
FOTO: PÅL JACOBSEN.
 
Opprykkslag med full kontroll
KFUM, Raufoss og Kongsvinger er alle sikret spill i 1. divisjon neste år. Etter alt å dømme får de følge av Ull/Kisa.

NTB
Publisert: 23.okt.2015 08:47
Oppdatert: 23.okt.2015 08:48

Felles for klubbene er at de har god kontroll på de økonomiske og praktiske kravene som venter i toppfotballen.

Mens Kongsvinger var helt overlegen i sin avdeling, ble KFUM og Raufoss klare for opprykk for henholdsvis én og to uker siden. Ull/Kisa leder sin avdeling med tre poeng. De møter Fana borte i siste kamp og er sikret opprykk med ett poeng.

Flere peker på spranget mellom 2.- og 1. divisjon som det største i norsk fotball. For klubber som KFUM, som ikke har betalt en krone i lønn i år, blir det en ny hverdag. Men de tror og håper det er en hverdag de er klare for å møte.

– Vi har rykket opp på null kroner. Neste år er det minimumslønninger på et gitt antall spillere. Slik er det, og da må vi følge reglene, sier KFUM-trener Ståle Andersen til NTB.

Kommer i mål

Også i Raufoss har de god kontroll, både på og utenfor banen. En større intern opprenskning etter 2014-sesongen har båret frukter.

– Hele klubben følger en gul tråd som gjør at alt ser bra ut. Vi gjorde en intern opprydning etter 2014-sesongen. Da hadde vi kanskje bedre spillere enn nå, men de hadde muligens ikke riktige ambisjoner ut ifra sine kvaliteter, sier Raufoss-trener Espen Haug til NTB.

Opplandslaget har også nylig åpnet et nytt stadionanlegg.

– Vi driver og jobber med hovedtribunen nå. Flomlys er kjøpt, men ikke montert. Vi har et godt utgangspunkt og kommer i mål, fastslår Haug.

– Attraktiv KIL-fotball

Det er fremdeles usikkert om Haug fortsetter som trener i Raufoss. Han har fått et tilbud av klubben, men har ikke takket ja ennå.

– Det er helt i det blå. Det er så mye som har skjedd etter at vi ble klare for 1. divisjon. Det er mange tråder som skal nøstes opp, men vi er i god dialog, sier han.

I Kongsvinger har opprykket vært sikret i lang tid. Hedmarkslaget har vært fullstendig overlegne i sin avdeling, og nå håper de å ta med seg den gode følelsen og det solide spillet ett steg opp.

– Ambisjonen vår er å vise vår måte å spille fotball på. Vi har vært dominerende i år, og også spilt bra mot Follo og Sandefjord i cupen, sier lagets portugisiske trener, Luis Berkemeier Pimenta.

Vil holde seg

Alle klubbene har et uttalt mål om å holde seg på nest øverste nivå. I år ser det ut til at to av fire klubber (Jerv og Åsane) som rykket opp, holder seg i divisjonen.

– Målet er å vise vår type fotball og hva vi kan gjøre til Norge. Det er ikke så lett å få vist fram i 2. divisjon. Vi mener vår type fotball er moderne og attraktiv, og det vil vi gjerne vise, sier Berkemeier Pimenta.

– Vi bør sette et mål om å minst holde oss. Det er ofte mye entusiasme det første året i 1. divisjon. Man må sette lista høyt og lage hårete mål, sier KFUMs Andersen.

– Umiddelbart blir målet å holde seg. Raufoss Fotball er 100 år i 2018, så vi ønsker å være en stabil 1. divisjonsklubb innen den tid, istemmer Haug. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke