10. des
Gleder seg: Truls Jevne Hagen (t.h.) og John Anders Rise har som mål å våge mye mer denne sesongen.Foto: Kai Kristiansen
 
På tide å dominere
Truls Jevne Hagen (27) og John Anders Rise (26) har vært middels lenge nok. Nå vil de utgjøre en forskjell i 1. divisjon.

Publisert: 02.apr.2014 04.00
Oppdatert: 02.apr.2014 12.45

Backene fra Moelv har begge vært i HamKam i over ti sesonger. Begge har spilt en haug med kamper for Hamar-klubben, men aldri vært av spillerne som har framstått som de mest synlige. Det er duoen kraftig lei!

- Vi har begge fått høre at vi er solide, gjør få feil og spiller sjelden veldig dårlig. Hyggelig, men likevel kjedelig, sier kameratene.

Oppgjør med seg sjøl

- Både Truls og jeg har snakket en del med mental trener Henrik Johansson (les om Johansson på de to neste sidene) om dette, og vi ble enige om at vi skal by mer på oss sjøl og være tøffere i måten vi spiller, sier Rise.

- Truls har aldri trent bedre enn han har gjort før denne sesongen, roser John Anders, som knapt nok har vært skadd de siste sesongene, i motsetning til Truls.

- Før jeg fikk en meniskskade før avreise til La Manga hadde jeg trent veldig godt, sier Jevne Hagen, som var måtte bli igjen hjemme mens kameratene dro sørover.

Kaptein og avsatt kaptein

Etter at klubblegenden Vegar Bjerke ga seg etter forrige sesong, er Truls og John Anders de med lengst fartstid i Kamma.

- Vi bør jo stå fram og vise at vi vet hva dette dreier seg om, mener Truls, som er med i kapteinsteamet denne sesongen.

- Den telefonen fra Skogheim satte jeg pris på. Det vil være stort for meg å løpe ut som kaptein for HamKam, smiler den eldste av Moelv-guttene.

John Anders vet hva kameraten snakker om. Venstrebacken var kaptein for HamKam i en periode, men måtte overlate jobben til Oddbjørn Lie forrige sesong.

- Jeg gjør det Vegard Skogheim setter meg til, og har ikke tenkt veldig mye på at jeg ikke lenger er kaptein. Uansett forsøker jeg å bidra på min måte, sier Rise, som har oppskriften klar foran seriestarten:

- Jeg vil være synlig og toneangivende i tre-fire kamper, i stedet for å være stabilt god i seks kamper, smiler Rise, som mener han har tatt for få sjanser som back de siste sesongene.

Bedre offensivt

- Spesielt framover vil jeg bidra mer enn jeg har gjort tidligere, sier Rise, som var HamKams beste i møte med gode motstandere på La Manga.

- Tore Andreas Gundersen mener flere gode innlegg vil gjøre ham til ei målmaskin. Det skal han jaggu få, og så får vi se om han er så god avslutter som har påstår, gliser Truls Jevne Hagen.

Mandag starter Rise som venstreback, mens det er tvilsomt om Truls rekker seriestarten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke