9. des
Kklubbskifte: Sebastian Pedersen går fra HamKam til Stabæk 1. juli.
Foto. Kai Kristiansen
 
Pedersen valgte Stabæk
Sebastian Pedersen (16) har skrevet under for Stabæk og forlater HamKam 1. juli.

Publisert: 24.apr.2015 16.32
Oppdatert: 27.apr.2015 06.57

Stabæk har en lang stund fulgt HamKams unge landslagsspiller, og nå har eliteserieklubben skrevet kontrakt med Pedersen.

- Sebastian kommer til oss 1. juli og vi håper det er en spiller som kommer til å utvikle seg godt hos oss, sier sportssjef i Stabæk, Inge Andre Olsen til HA-sporten.

Det har lenge vært kjent at klubben fra Bekkestua har fulgt Kamma-spissen, og Olsen tror at klubbens samarbeid med NTG var viktig for Pedersens valg av både skole og klubb.

Skolevalg

Pedersen starter på videregående skole til høsten.

- Overgangen fra ungdomsskole til videregående kan for noen av fotballtalentene også være et avgjørende karrierevalg, og vi knytter gjerne til oss talenter fra andre steder enn Bærum, forteller Olsen, som forteller at eliteserieklubben bruker masse ressurser på å kartlegge de store talentene nasjonalt.

- Vi følger spillere både på krets-, region- og landslagssamlinger og har sikkert bedre muligheter til å fange opp de aller beste enn for eksempel HamKam, mener Olsen.

Penger til Kamma

Stabæks sportslige sjef legger til at Stabæk og HamKam har gjort en avtale som gir Hamar-klubben bedre økonomisk gevinst enn hva Hamar-klubben egentlig har krav på.

- Klubbene har kommer til enighet om en fornuftig avtale, og tror samtidig den sikrer Pedersen fortsatt god sportslig framgang, sier Inge Andre Olsen.

Synd for Hamkam

Sportslig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, synes naturligvis det er synd at en egenprodusert landslagsspiller forsvinner fra klubben.

- Vi respekterer valget Sebastian har gjort, og erkjenner at vi HamKam kan bli enda flinkere til å jobbe slik Stabæk gjør med yngre spillere, sier Ingelstad.

HA-sporten har ikke fått kontakt med Sebastian Pedersen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke