26. jun
GIR ALT: Her er Juha Pasoja i duell med Marcus Pedersen på trening i Alvdal. Mellom øktene evaluerte HamKam-spillerne situasjonen i grupper.
 
Pratet ut i grupper
Mellom treningsøktene fikk HamKam-spillerne i oppgave å samle seg i grupper for å diskutere seg i mellom hva som er bra og hva som kan gjøres annerledes. - Ikke uvanlig, sier spillerne.

Publisert: 21.jun.2008 06:09
Oppdatert: -

ALVDAL: Som HA-sporten skrev i går, ønsker Arne Erlandsen spillernes meninger velkomne.

Fredag fikk de i oppgave å samle seg i grupper på fire mellom treningsøktene, for å diskutere og snakke om tingenes tilstand.
HamKam hadde gruppeterapi i Alvdal i går.
- Det er for å få i gang tankene hos hver enkelt. Noen sier mer enn andre, og alle trenger å tenke over det som skjer, ikke bare gjøre som de blir fortalt. Men det er ikke noe drastisk tiltak, sier Ivar Rønningen.

- Viktig at alle tar del
Juha Pasoja er en av de rutinerte i HamKam-laget. Han mener det ikke er noe spesielt i at det gjøres på denne måten.

- Det er ganske vanlig, spesielt hjemme i Finland. Det er også vanlig å sette opp noen punkter før sesongen, og ta dem fram igjen underveis for å se hvordan de oppfylles. Dette er ingen stor greie, sier Pasoja til HA-sporten.
Han tror det kan være bra for både spillerne og lederne at det diskuteres litt.
- Det er viktig at alle tar del i diskusjonen. Det er ofte små grupper, med noen få, som sier veldig mye, mens andre ikke gjør det. Alle har et ansvar og trenger å tenke gjennom det som foregår.
Møtene foregikk i rolige former rundt omkring på hotellet. Pasoja forteller at i Finland gjøres det på en litt annen måte.
- Der tar vi med oss noen øl i badstua. Ting kommer ofte lettere fram om man har tatt to øl først, gliser den finske midtstopperen, som nyter stor tillit på det finske landslaget.

Ikke sett for HamKam
Han har vært stabilt med i landslagstroppen over lengre tid. Men i HamKam har det går mer opp og ned for Juha i vårsesongen.

- Jeg må jo gjøre noe riktig, ettersom jeg blir plukket ut hver gang, sier Pasoja, som ikke er blitt sett spille for HamKam av landslagsledelsen siden Roy Hogdson var trener.
- De følger med på at jeg spiller. Og ser meg jo på samlinger, og under kamper med landslaget.
Finland møtte Tyrkia og Hviterussland før EM. Pasoja spilte mot Tyrkia, men fikk en liten smell som gjorde at han måtte stå over den andre kampen. Han kjemper om en plass som stopper med spillere som Sami Hyypiä (Liverpool) og Hannu Tihinen (FC Zürich).
- De to er nok førstevalgene. Jeg mener stopperplassen er der det er mest konkurranse på Finland. Petri Pasanen, Toni Koivasto og jeg er alle gode nok. I tillegg er Markus Halsti nettopp gått til Malmö. Han har bra potensial.

Vanskeligere i Norge
I fredagens HA snakket Jan Michaelsen om forskjellene på spillestilene i Norge og Danmark. Juha Pasoja tror litt av forklaringen på at det går tyngre i Norge enn med sine finske venner, kan skyldes tempoforskjellene og den fysiske biten.

- I Norge går det mye fortere, og det er veldig fysisk fotball her. Jeg mener lagene i Finland kanskje er bedre på organisering, men det henger nok sammen med at det er lettere å organisere seg og ligge kompakt når tempoet er lavere.
- Så det er vanskeligere å spille i Norge enn i Finland?
- Ja, det er en mye større utfordring her. I den finske ligaen var det nesten for lett, mener Paosja, som liker å bli utfordret her i Norge.
- Uten utfordringer blir vi ikke bedre. Det må alle være interesserte i å bli. Hver og en har en jobb å gjøre. Jeg kan gjøre det bedre enn jeg har gjort for HamKam i år. Men jeg har tro på at vi reiser oss og tar nok poeng. Vi har ikke noe å tape sånn vi ligger an.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke