21. jun
I FORHANDLINGER: Roman Kienast er i forhandlinger med Viking rundt sin personlige kontrakt. Egil Østenstad i Viking regenr med en rask avklaring.
 
Regner med rask avklaring
HamKam og Viking er enige om betingelsene rundt en overgang for Roman Kienast. Tirsdag var østerrikeren i Stavanger for å se på forholdene. - Det blir en avklaring innen kort tid, sier Egil Østenstad.

Publisert: 17.jul.2008 06:12
Oppdatert: -
HAMAR: Det har i lengre tid vært klart at Viking ønsker seg Roman Kienast som erstatter for Andrius Velicka. Jakten ble intensivert etter at de fikk nei på en henvendelse på Lillestrøms Olivier Occean.

Tirsdag var den storvokste østerrikeren på besøk i Stavanger. Forhandlinger om den personlige kontrakten er påbegynt.
- Vi ble ikke enige om noe tirsdag. Det tar nok noen dager før vi kommer på samme nivå, sier Roman Kienast til HA-sporten.

Personlige detaljer
Vikings sportsdirektør Egil Østenstad regner med at det blir en rask avklaring.

- Det er ikke noe som er klart foreløpig. Vi har diskutert litt, men er ikke kommet fram til noe. Men det blir nok en avklaring den ene eller den andre veien i løpet av kort tid.
- Er dere langt fra hverandre?
- Vi blir ikke enige før vi er enige. Om vi er langt fra hverandre eller ikke, spiller ingen rolle, sier Østenstad.

Interesse fra utlandet
Kienast har tidligere uttalt at han ser på Viking-spill som interessant, spesielt fordi det gir ham muligheten til å spille internasjonale kamper.

Østerrikerens agent, Lars Petter Fosdahl, har bekreftet at det også er interesse fra utenlandske klubber, i hovedsak tyske og engelske.
- Roman spiller på et landslag med flere spillere som er ute i store ligaer. At vi tok turen til Stavanger er jo et tegn på at han kan tenke seg å spille for Viking. Så må vi vurdere om han skal til Viking, finne en klubb i utlandet, eller bli i HamKam, sier Fosdahl til HA-sporten.
Han ønsker heller ikke kommentere om partene er i nærheten av hverandre.
- Det har jeg ingen kommentar til. Årsaken til at vi dro var først og fremst for å vise Kienast og hans østerrikske agent byen og klubben.

Ser etter erstatter
Som HA-sporten skrev mandag, er klubbene kommet til enighet omkring en overgangssum. I østerrikske medier ble det i helgen spekulert i en sum på 800.000 euro, som tilsvarer om lag seks og en halv million norske kroner.

Kienast var ingen dyr mann da han kom til klubben fra Rapid Wien før 2006-sesongen. Etter det HA-sporten erfarer, lå prisen på om lag en million kroner.
Med flere spisser på vei ut, er det ventet at HamKam kommer til å se seg om etter en ny spiss.
- Det er alltid sånn at vi prøver å erstatte de som drar. Men det er ikke alltid sånn at de spillerne finnes. Vi får ta det hvis den tid kommer, sier Arne Erlandsen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke