25. jun
HEVNLYSTEN: Pål Strand er klar for å vise Lillestrøm at behandlingen han fikk på Åråsen var feil. Her i duell med Joachim Sørum på HamKam-trneing. Adem Güven og Ivar Rønningen følger med.
 
Regnet med LSK-nedtur
Pål Strand starter sannsynligvis som høyrekant mot Lillestrøm, klubben han forlot tidligere i år, etter å ha blitt fryst ut fra Åråsen. Han er langt fra overrasket over at det har gått så dårlig med gamleklubben denne sesongen.

Publisert: 26.jul.2008 06:08
Oppdatert: -
HAMAR: Motivasjonen er det ingen ting i veien med.

For er det en kamp Pål Strand virkelig vil gjøre alt for å vinne, er det hjemmekampen mot Lillestrøm. Klubben som sendte ham på dør, etter en periode på B-laget.
Det var takken for et tiår med innsats, svette, presise innlegg og kremmerhus.

Klar for hevn
Allerede under HamKams treningsleir i Tyrkia, drømte Strand om hevn. Til sesongens første oppgjør mot Lillestrøm var han skadet, og måtte se lagene spille 0-0 fra sidelinjen.

Nå er han tilbake etter en vellykket operasjon. Han starter sannsynligvis på høyrekanten.
Lysten til å vinne er ikke langt unna å være den samme, selv om Tom Nordlie, som sto i spissen for behandlingen mot Strand, ikke lenger er trener på Åråsen.
- Hevnlysten mot Lillestrøm er ikke like stor, etter at han som var trener der ikke lenger er det. Men jeg har rett og slett jævlig lyst til at vi skal vinne mot Lillestrøm likevel, sier Strand til HA-sporten.

Må jage flere mål
Totningen mener det ikke er så overraskende at Lillestrøm har gjort det så dårlig denne sesongen.

- Nei. Jeg er ikke overrasket, sier Strand kontant.
- Når de hadde han de hadde som trener, måtte det gå galt. Jeg regnet med at det kom til å gå dukken, og det gjorde det, sier Strand.
Han er mer overrasket over at HamKam ligger sist på tabellen.
- Egentlig synes jeg det er mer overraskende. Vi har tapt unødvendige poeng i flere kamper vi har vært gode. Men de beste lagene får med seg poeng likevel, så vi skal ikke bruke det som unnskyldning, presiserer Strand, som tror tabellsituasjonen og presset på laget i forhold til å ta poeng, er grunnen til at de blir for passive når de har ledelsen, i stedet for å jage etter flere mål ved å gjøre det samme som skaffet dem ledelsen de er redde for å miste.

- Skal vinne
Fotball-Norge er klar over hvor viktig søndagens bunnoppgjør er for begge klubbene. Spesielt HamKam vil lide dersom de ikke tar poeng.

- Det er viktig med seier for å henge med. Taper vi begynner det å bli langt opp. Det Lillestrøm har vist til nå, viser at de ikke er bedre. Jeg tror det vil stå mellom dem, oss, Aalesund og Strømsgodset. Kanskje også Bodø/Glimt, hvis de fortsetter den dårlige trenden sin. Vi bør nok ta noen poeng borte, men vi kan legge mye av grunnlaget hjemme. Her har vi god selvtillit, og melodien - både mot Lillestrøm og i de andre kampene - blir å gå ut som vi gjorde mot Rosenborg. Vi skal vinne mot Lillestrøm, og slippe å være i den situasjonen at vi er så mange poeng på etterskudd, sier Pål Strand, som er klar for å skjære inn fra høyrekanten med sitt farlige venstrebein.
- Jeg har spilt høyrekant i to sesonger under Arne Erlandsen tidligere, så det er ikke noe nytt. Jeg har flere sesonger der også, så jeg kommer nok inn i det. Det spiller ikke så stor rolle hvilken side jeg spiller på, sier Strand.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke