9. des
STOR TURNERING: Turneringsansvarlig, Anders Langset, og HamKams medie- og kommunikasjonsansvarlig, Oddvar Hemsø, ser fram til helgens Briskebyturnering.
 
Rekordstor Briskebyturnering
Lørdag og søndag skjer det store ting på fotballbanene rundt om i distriktet. I en rekordstor Briskebyturnering med 330 lag spilles det om lag 1.000 kamper på 32 baner i Hamar-området.

Publisert: 05.jun.2008 06.03
Oppdatert: -

HAMAR: - Hadde vi hatt baner og muligheter til å betjene det, så føler jeg meg sikker på at vi kunne ha hatt med 500 lag i årets Briskebyturnering, sier Anders Langset som er administrativ leder av yngres avdeling i HamKam - og turneringsleder.

- Vi har måttet si nei til veldig mange lag, rundt 100 i tallet, og det er fortsatt flere som står på venteliste.

Noen fakta
Det er mange poenger å gripe fatt i ved Briskebyturneringen:

* I følge HamKam er Briskebyturneringen landets nest største turnering, bare slått av Norway Cup.
* 330 yngre lag deltar fra store deler av Norges land.
* Nærmere 5.000 fotballspillere deltar.
* Disse har med seg over 10.000 foreldre og foresatte, og overnattingssteder fra Tangen til Gjøvik fylles opp.
* Det spilles fotball på 32 baner.
* Mellom 100 og 120 dommere er i aksjon.
De yngste spiller i Ankerskogen, og i tillegg benyttes det som er av fotballbaner i distriktet.
- Vi har også fått med oss lokale fotballklubber til å arrangere, og i Romedal, Ådalsbruk, Brumunddal, Ilseng, Vang FL og Furnes er klubbene medarrangører.
Selv har HamKam involverte cirka 500 foresatte i tillegg til den harde kjernen som består av 20 personer i egen arrangementsstab, og det må til når de selv skal stå for bespisning og overnatting for vel 1.600 deltakere som skal bo på skoler.

Ankerskogen hjertet
- Uten Ankerskogen hadde ikke denne turneringen vært mulig, sier Langset til HA-sporten.

- Ankerskogen er også utrolig viktig for yngres avdeling i HamKam. Det er bare å beklage at banene er dårligere enn noensinne på grunn av isbrann, men ellers er banene av bra kvalitet, sier mannen som har vært turneringsleder siden 2004.
Det blir femmer- og sjuerfotball for de yngste i Ankerskogen, som også blir hovedområdet for turneringen. Alle spillerne skal innom Anker'n, og lørdag kveld blir det arrangement i hele Ankerskogen-området. Det blir grillfest med livemusikk, tivoli, vanndisko og hundeoppvisning.
Anders Langset lover også at HamKams A-spillere vil stikke innom turneringen, som har satt sunt kosthold på dagsorden.

En million kroner
- Hva gir Briskebyturneringen tilbake til HamKam i kroner og øre?

- Vi håper å havne på et sted mellom 500.000 og en million kroner, men det er veldig væravhengig. Det er forskjell på kiosksalget på to soldager og to regnværsdager.
- Dette er den mest innbringende, men også mest tidkrevende jobben vi gjør i året. Briskebyturneringen er vår hovedinntektskilde. Hver eneste overskuddskrone pløyes tilbake til yngres avdeling i HamKam, og pengene går med til å dekke baneleie, busser, trenere og mye mer, sier Langset, som er litt stolt av at HamKam ikke har lagt på medlem- og treningskontingenten siden 2004.
- Men omsetningen har økt med 75 prosent og er nå oppe i 3,5 millioner kroner, sier turneringsleder og administrativ leder av yngres avdeling i HamKam.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke