25. jun
PÅ TOPP: Markus Ringberg blir flyttet fram som spiss. Han har vært den mest målfarlige HamKam-spilleren så langt i sesongen, med tre mål.
 
Ringberg spiss igjen
Markus Ringberg flyttes fram som spiss igjen mot Sander mandag. Først og fremst fordi han er en målscorer, men Ringberg selv innrømmer også at han har svakheter som midtbanespiller.

Publisert: 10.mai.2008 06:00
Oppdatert: -

HAMAR: HamKam-trener Arne Erlandsen bekrefter overfor HA-sporten at det går mot at han flytter fram Markus Ringberg som spiss i cupkampen mot Sander.

- Han er vår toppscorer. Og han er farlig i boksen. Derfor vurderer vi at det er best for laget at vi flytter ham fram som spiss igjen, sier Erlandsen.

Ringberg gleder seg
Ringberg har absolutt ikke noe imot å spille spiss igjen. Det er der han føler seg mest komfortabel, selv om han gjennom sin spilleforståelse har fått stor tillit som sentral midtbanespiller.

- Tanken på å spille spiss igjen kjennes bra. Og akkurat nå tror jeg det er best for laget, sier Ringberg.
HamKam-kapteinen har, i motsetning til de øvrige spissene, vist målteft. Ringberg er bokført med tre scoringer i Tippeligaen etter seks kamper.
- Jeg føler jeg har blitt bedre i boksen igjen. Jeg synes jeg var litt stereotyp en stund, men nå går det bra. Likevel synes jeg at jeg har kommet for lite inn i boksen som midtbanespiller.
- I tillegg tror jeg at jeg løper litt for lite som midtbanespiller. Jeg synes det har gått litt for tregt i overgangsspillet for meg og Jan. Jeg tror det kan være bedre med Gullis sentralt på midtbanen, sier Ringberg.

Skal vinne
Svensken mener HamKam uansett skal slå Sander i 1. runde mandag, men han håper endringen også skal fungere i Tippeligaen.

- Vi skal slå Sander, så er det viktig at vi begynner å ta poeng igjen med en gang mot Strømsgodset. Vi kan ikke la de andre lagene rykke fra oss, sier Ringberg til HA-sporten.
HamKam-trener Arne Erlandsen kommer til å gjøre noen endringer mot Sander, men det er likevel et relativt toppet lag han sender på banen mot Sander.
- Vi spiller med vårt antatt beste lag, sier han.
De siste treningene tyder imidlertid på at Vegar Bjerke tar venstrebackplassen. Og at Olivier Karekezi og Tommy Øren aspirerer til kantrollene.
Jon Masalin får nok også sin sjanse i mål i cupens første runde.
Men HamKam trener igjen i morgen, før de reiser til Sander mandag.
Laget kan da bli slik (4-4-2): Jon Masalin - Håkan Malmström, Arnar Førsund, Juha Pasoja, Vegar Bjerke - Olivier Karekezi, Marius Gullerud, Jan Michaelsen, Tommy Øren - Markus Ringberg, Roman Kienast.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke