20. jun
TAKK FOR MÅLENE: Markus Ringberg mottar gratulasjoner for tre mål fra jan Michaelsen og Juha Pasoja.
 
Ringbergs hat trick ble HamKams restart
HamKam - Moss 4-0: Markus Ringbergs hat trick ble på mange måter HamKams restart. Mannen som «hater» kunstgras, ble den store profilen med tre mål da Alvdal åpnet sin nye kunstgrasbane.

Publisert: 23.jun.2008 06:03
Oppdatert: -
HAMAR: Markus Ringberg kunne ikke huske sist han scoret tre mål på kunstgras. Hvis han da noensinne har gjort det?
Svensken er heller ikke blant dem som liker kunstig underlag, men i går følte han seg hjemme drøye 19 mil fra Briskeby.
Målene

* Han stanget inn 1-0 etter bare tre minutter etter en finurlig skrudd corner fra Pål Strand.

* Ti minutter etter sidebytte gjorde han 2-0 på en overraskende markkryper fra 18 meters hold.

* 65 minutter var spilt da han breisidet inn en pasning fra Adem Güven.

* Innbytter Sebino Plaku ordnet 4-0 på en ferdigscoret ball fra Tommy Øren bare sekunder før full tid.

Kaptein Markus Ringberg – ofte i en tilbaketrukket spissrolle – var sjuk i begynnelsen av uka, men fant plutselig scoringsformen seks dager før høstpremièren hjemme mot Brann:

– Effektive igjen
– Vi har hatt fin-fine dager på Savalen. Et alle tiders opphold og god treningsbane. Etter den blytunge vårsesongen, var det veldig viktig å vinne en kamp igjen. Og fire mål, betyr at vi var effektive igjen. Det betyr også veldig mye at vi klarte å holde buret rent, sa Markus Ringberg, som med tre seriemål og ni scoringer i treningskampene, er HamKams klart mest målhungrige.
HamKam hadde sju skikkelige målsjanser og scoret fire ganger. Det er noe helt annet enn scoringsprosenten fra eliteserien, der de har trengt seks-sju sjanser på å score…

– Vi har pratet mye sammen på denne treningsleiren og ble enige om å vise mer engasjement og prate mye. Samtidig. Det synes jeg vi klarte i dag. 4-0 over Moss høres bra ut. Husk, Moss er blant opprykkskandidatene i Adeccoligaen, påpekte Markus Ringberg.

Han kunne også sagt at HamKam har hatt store problemer med å slå Moss de to siste sesongene. Kun en seier (cupen i 2006) av seks mulige, var fasit før gårsdagens kamp i Alvdal.

Flere å velge mellom
Begge de to landslagsspillerne, Roman Kienast og Olivier Karekezi, hadde fått fri til kampen. Vegar Bjerke og Oluwasegun Abiodun var sjuke og uaktuelle. Marius Gullerud, Srdjan Urosevic, Håkan Malmstöm og Truls Hagen sto over med småskader.
Arne Erlandsen kan velge og vrake blant pluss/minus 20 mann når han skal sette opp laget mot Brann.
Men det blir neppe så mange forandringer til den viktige Brannkampen.

I går funket det meste. HamKam kjempet og duellerte Moss i senk den første timen og lot ballen gjøre jobben de siste 30 minuttene, som ble litt feriepreget.

Til tross for nesten tre måneder uten matchtrening, klarte Pål Strand (se egen sak) seg bra som venstre back. Junioren Niclas Solhaug liker kunstgras og fant seg raskt til rette da han tok over for Marcus Pedersen. Og det var interessant å se Juha Pasoja og Arnar Førsund som sentrale midtbanespillere det siste kvarteret.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke