16. jul
TILBAKE: John Anders Rise gjør comeback i HamKam.
FOTO: Trond Lillebo.
 
Rise gjør comeback i HamKam
Mens John Anders Rise og Emil Holst har signert avtaler som binder dem til HamKam ut 2016-sesongen, vurderer Tore Andreas Gundersen å legge opp.

Publisert: 28.nov.2014 18:31
Oppdatert: 29.nov.2014 09:15

Mandag ble Kent Bergersen ansatt som ny HamKam-trener. Og Bergersen har ikke ligget på latsiden de første fem dagene i sin nye jobb. Nå har Emil Holst og John Anders Rise har signert toårskontrakter med Kamma.

Overbevist av Bergersen

Da kontrakta hans ble terminert i sommer forlot Rise HamKam til fordel for Ull/Kisa, som til slutt også rykket ned til 2. divisjon. Nå vender modølen tilbake til Briskeby.

- I utgangspunktet hadde jeg ikke sett for meg at det var realistisk med noen satsing i HamKam kommende sesong, men så ble Bergersen ansatt. Jeg fikk en telefon fra han tidligere i uka, hvor han skisserte et sportslig opplegg for meg og det virket veldig lovende, sier Rise som tidlig ga uttrykk for at dette var noe han ville være med på.

- Det virket såpass spennende, for meg så er det da naturlig å ville være med på dette. Jeg ville ikke sitte noe annet sted og takke nei til noe jeg har trua på. Jeg vil være med på å snu dette, sier Rise.

 - Kan være kortere vei tilbake enn man trur

Rise som nå skal jobbe som trener- og spillerutvikler i HamKams yngres avdeling tror nødvendigvis ikke veien tilbake til 1. divisjon er så lang som folk har gitt uttrykk for.

- Det har ikke vært sagt mye positivt om HamKam den siste tida, og etter alt som har skjedd i år tror jeg det kan være kortere vei tilbake enn man trur, men vi kan ikke bare spasere opp igjen selvfølgelig, sier Rise før han fortsetter:

- Bergersen er flink på feltet. Han ønsker å skape et godt treningsmiljø og en god garderobekultur. Nå håper jeg flere tenner på det prosjektet som jeg har blitt med på, så må vi begynne å bygge lag, og et nytt og bedre omdømme i byen, sier Rise som gleder seg til å ta fatt på en ny sesong i grønt og hvitt.

Gundersen vurderer å legge opp

Sammen med Rise og Viktor Adebahr gikk Tore Andreas Gundersen i sommer til Ull/Kisa, men Gundersen fikk kun spilt to kamper for Kisa før han fikk strekk i låret. Den skaden holdt han ute resten av sesongen.

Nå er den tidligere HamKam-spillere så lei fotball at han vurderer å legge opp. Det sier 28-åringen til Østlendingen.

– 2014 har vært et forferdelig år. Det er ingen vits i å legge skjul på det. Jeg har rykket ned med to lag og har slitt med skader gjennom store deler av sesongen.

– Helt ærlig; jeg er møkklei, og jeg veit ikke om jeg vil fortsette. Det må i tilfelle være et prosjekt i en ny klubb som trigger meg, sier Gundersen til Østlendingen.

Selv om spissen er lei, utelukker han ingenting.

– Jeg må finne meg sjøl igjen før jeg tar en avgjørelse. Derfor tror jeg det er godt med en lang ferie nå. Så får jeg se om lysta kommer tilbake i januar, sier Gundersen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke