20. aug
Attraktiv: Til tross for at Ørjan Børmark-By er den eneste HamKam-spilleren med kontakt også neste sesong, er antall søkere på den utlyste trenerjobben høyt og inneholder oppsiktsvekkende mange gode kandidater.Foto: Kai Kristiansen
 
Rundt 40 vil ha jobben
Til tross for at HamKam sliter kraftig sportslig, har snaut 40 trenere søkt på jobben som ny A-trener. I dag går søknadsfristen ut.

Publisert: 20.okt.2014 06:20
Oppdatert: 20.okt.2014 06:29

- Vi skal møtes tirsdag og gå gjennom søkerbunken, men allerede søndag kveld var det kommet inn i underkant av 40 søknader, sier daglig leder i HamKam, Anders Langset.

Den daglige lederen ønsker naturlig nok ikke røpe hvem som har søkt, men han kan uansett fortelle at å lyse ut stillingen har gitt overraskende god respons.

Sterke søkere

- Vi har fått inn en rekke meget gode navn fra både norsk og internasjonal fotball. De aller fleste er også godt skolerte, forteller Langset.

Etter hva HA-sporten erfarer, inneholder søkerlista blant andre noen trenere med spillerbakgrunn i Kamma.

Frode Birkeland og Charles Berstad er trolig blant dem som har søkt på jobben.

- Jeg kommenterer ikke enkeltnavn, sier Langset, som sammen med A-trener Chris Twiddy og styremedlem Mads Brannstorph er satt til å finsikte kandidatene.

- Jeg har ikke søkt og ønsker ikke å fortsette i jobben som A-trener, slår Chris Twiddy fast.

Waliseren har likevel klare meninger om hva slags trenertype som bør få sjansen kommende sesong.

- HamKam trenger en trener som kommer utenfra og som kan gi klubben nye impulser, sier Twiddy til HA-sporten.

Effektive Alta

I sesongens nest siste hjemmekamp fikk HamKam en leksjon i effektivitet av bunnkollega Alta. På tre og en halv målsjanse før pause scoret gjestene tre ganger.

På like mange sjanser scoret ikke Kamma en eneste gang, og med 0-3 til pause var kampen i realiteten avgjort.

- Det positiv i dag er at vi scorer to mål for andre kamp på rad, Ørjan Børmark-By putter på igjen og vi klarer å vinne andre omgang, oppsummerer Twiddy.

HamKam-treneren er skuffet over hvor enkelt Alta avgjør kampen før pause, men likte uansett at hjemmelaget reiste seg fint de siste 45 minuttene.

- Det er fortsatt mye som ikke er bra, men heldigvis er det deler av kampen som er verd å ta vare på, mener Twiddy, som måtte ta ut kaptein Fredrik Sjølstad etter 21 minutter.

- Han fikk seg en smell i hodet i en duell, som satte i gang et migreneanfall hos ham. Ubehagelig, men likevel ufarlig, sier lege Håvard Strand.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke