25. jun
RØDT KORT: Ham-Kams Sander Deglum fikk rødt kort i kampens siste spilleminutt.
FOTO: EIRIK FALK
 
Semifinalen glapp for G16
Ham-Kam G16 tapte 3-1 for Stabæk i NM-kvartfinalen på Briskeby lørdag.

Publisert: 16.sep.2017 14:42
Oppdatert: 16.sep.2017 14:42

Ham-Kam startet bra mot et antatt bedre Stabæk-lag som hadde flere landslagsspillere i troppen. Etter det første kvarteret var det Ham-Kam som hadde hatt best trykk, men utover i omgangen tok Stabæk mer og mer over. Ham-Kam forsøkte å slå langt på en ensom Sander Deglum, men alt ble plukket ned av et solid Stabæk-forsvar.

Les også: Sander Eng Strand nektes spill i NM-kvartfinalen

tok ledelsen

Mot slutten av andre omgang var det godt defensivt spill som gjorde at Ham-Kam ikke lå under. To minutter før pause, og mot spillets gang, gikk Ham-Kam opp i ledelse. Stabæk-keeperen ga retur på en corner fra Ham-Kams nummer 11, Andreas Welløv Strandlie. Kaptein Martin Østlie Pettersen kom høyest på returen og headet inn 1-0, som også ble pauseresultatet.

Bra start på andre omgang

Ham-Kam startet andre omgang sterkt, og presset Stabæk til avgi flere cornere. Dessverre maktet ikke Ham-Kam å komme til de helt store sjansene, og Stabæk fikk anledning til å komme tilbake i kampen. Ham-Kam ble stående og forsvare på egen banehalvdel, men uten at Stabæk kom til større sjanser enn et par distanseskudd som gikk utenfor mål.

keepern utvist

Etter 53 minutter fikk Stabæk høl på byllen. Ham-Kam-keeper Marius Amundsen Ulla glapp ballen etter en corner, og Stabæk kunne enkelt slå ballen inn på blank kasse. Keeper Amundsen Ulla mente det var angrep på keeper, og fikk gult kort etter å ha kjeftet på dommeren. I G16-klassen medfører dette en fem minutters karantene, og innbytter Emil Benjaminsen tok over hanskene i perioden.

Raknet mot slutten

Rundt midten av andre omgang var det stillingskrig mellom de to lagene, hvor Stabæk kom til de største sjansene. Etter 74 minutter fikk de frispark like utenfor 16-meteren, som kaptein Herman Geelmuyden skrudde i nærmeste hjørne og dermed sendte Stabæk i ledelsen.

Rødt kort til deglum

I G16 spilles det 2X40, og i kampens siste spilleminutt pådro Ham-Kams Sander Deglum seg gult kort for munnbruk. Åpenbart misfornøyd med tingenes tilstand ga ikke Deglum seg, noe som resulterte i direkte rødt og marsj-ordre. I neste situasjon økte Stabæk ledelsen til 3-1 ved nummer 9, Oscar Aga, og sluttresultatet var satt.

- Stolt av gutta

Ham-Kam-trener Martin Øverbø var, tross tapet, stolt av gutta etter kampen.

- Vi holder godt i 60 minutter, og jeg er stolt av innsatsen gutta legger ned. Det er en utfordring å spille mot et så ballsikkert lag over 80 minutter.

Ham-Kam G16 er dermed ute av NM for i år.

Tilskuerantall: Ca. 300


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke