11. des
FRUSTRERENDE: Sesongen ble ikke slik Strømsgodset-angriper Thomas Lehne Olsen hadde sett for seg. Nå blir han ute i minst to måneder til.
 
Sesongen spolert
Overgangen til Strømsgodset har vært tøff for Thomas Lehne Olsen (22). Nå har en ankelskade ødelagt resten av sesongen.

Publisert: 29.aug.2013 06.16
Oppdatert: 31.mar.2014 18.42

I bortemøtet med Bossekop i Alta forrige tirsdag skulle Thomas bare flikke et innlegg i mål, men i stedet for scoringsjubel ble modølen skadet.

– Jeg landet på hælen og vet egentlig ikke hva som skjedde. Resultatet ble i alle fall to delvis avrevne leddbånd i ankelen, sier en nedbrutt 22-åring.

Massiv motgang

For Lehne Olsen har hans første sesong i Godset vært beinhard. De sportslige utfordringene har på en måte vært greie å håndtere, men en rekke skader har gjort sesongen til et maretitt.

– Jeg har ikke akkurat hatt så veldig mye flaks denne sesongen, smiler Lehne Olsen, som i alle fall er satt ut av spill i to måneder. Det betyr i praksis at sesongen er over for den tidligere HamKam-spissen. Daglig besøker spissen det medisinske støtteapparater i Godset, og der har han brukt altfor mye tid denne sesongen.

Sjukdom og skader

Lehne Olsen var innstilt på en halv sesong på benken da HA-sporten snakket med ham i vinter. Rett før seriestart satte bronkitt, influensa og ørebetennelse ham tilbake.

En skulderskade ødela hele april for spissen, som måtte vente helt til juli for å få sjansen fra start. Dessverre klarte han ikke å gripe sjansene han fikk godt nok.

I sommerpausa ble Ola Kamara hentet tilbake til Drammen-klubben, og Lehne Olsen var plutselig én av ni offensive spillere i Ronny Deila sin sterke spillertropp.

Nei til utlån

Til tross for knallhard konkurranse om en plass på laget, ville ikke sportssjef Jostein Flo og trener Ronny Deila låne ut modølen. HamKam var trolig en av klubbene som ville låne ham, men Godset beholdt lysluggen.

– Dette har vært et forferdelig år for min del, sukker Lehne Olsen, som skal trene alternativt de kommende ukene.

– Jeg kommer til å trene litt i Drammen og hjemme på Hedmarken, sier Lehne Olsen, som allerede ser fram til neste sesong.

– 2013 kan jeg i alle fall sette en veldig tjukk strek over, ler Godset-spilleren, som håper å slippe ankeloperasjon.

– Antakelig blir det ikke operasjon, men den endelige avgjørelsen er ikke tatt riktig ennå.

Motgang til tross, Thomas er motivert til å komme sterkt tilbake.

– Jeg har hatt noen bruddskader tidligere og vet hva som kreves for å trene meg opp igjen. Nå har jeg kun fokus på 2014, og satser på at jeg har hatt nok uflaks for ei god stund framover.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke