15. des
Opprykksjubel: Erik Wettermark og Bjørn Brungot var med å sikre juniorlagets opprykk til interkretsserien (bildet), nå får ikke duoen fortsette med hovedansvaret for laget.Foto: Pål Jacobsen
 
Sikret opprykk – får ikke fortsette
HamKams juniortrenere, Erik Wettermark og Bjørn Brungot, får ikke fortsette som hovedtrenere for klubbens juniorlag.

Publisert: 26.okt.2015 07.39
Oppdatert: 26.okt.2015 10.41

Det ble klart etter et møte mellom de to trenerne og daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, fredag.

Duoen, som har ledet Kammas juniorlag til opprykk til interkretsserien denne sesongen, ble ikke tilbudt den samme jobben neste sesong.

Økonomiske årsaker

Ingelstad begrunner avgjørelsen på følgende måte:

– Det er ikke snakk om mistillit overfor Erik og Bjørn, men vi er nødt til å få mer ut av pengene vi bruker. Vi har tre trenere som er ansatt hos oss i 2016, Kent Bergersen, Rolf Høgmo og Chris Twiddy. De må ta større del av det sportslige ansvaret neste sesong, slik at økonomien er i forsvarlig orden, sier Ingelstad og fortsetter:

– Chris får ansvaret for treningsgruppe 2 (juniorlaget og HamKam 2), men vi trenger noen som kan hjelpe han. Den jobben ble årets juniortrenere tilbudt, men det motiverte ikke Erik og Bjørn.

Etter at juniortrenerne hadde ledet HamKam 2 mot Kongsvinger 2 lørdag fortalte de spillergruppa om avgjørelsen. Etter det HA-sporten erfarer skal både spillergruppa og flere foreldre ha uttrykt sin misnøye over avgjørelsen.

Juniorlagets kaptein, Marius Bratberg Lund, sier spillergruppa har trivdes godt under Wettermark og Brungot.

– Vi ble så klart overrasket, men nå har vi kun hørt en side av saken. Vi har bedt om et møte med ledelsen de nærmeste dagene for å få svar på hva som har skjedd, sier Bratberg Lund.

– Vi ble overrasket

Wettermark forteller at verken han eller Brungot forventet den beskjeden de fikk av Ingelstad fredag.

– Vi er overrasket over hele prosessen. Det var allerede på plass en ny hovedansvarlig uten vår viten.Ut ifra jobben vi har lagt ned og den støtten vi har fått fra spillere og foreldre er vi overrasket over avgjørelsen, sier Wettermark og Brungot.

Det har Ingelstad forståelse for.

– Jeg skjønner at de føler seg forbigått i denne prosessen. Både Erik og Bjørn har gjort en formidabel jobb i sesongen som har gått, sier Ingelstad.

– Skjønner du at det blir reaksjoner på at en trenerduo som har levert sportslige resultater og som er godt likt av både spillere og foreldre ikke får fortsette?

– Ja, det skjønner jeg. Ting kunne helt sikkert ha vært gjort annerledes, innrømmer Ingelstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke