23. jul
BLIR KRIG: Markus Ringberg, her i duell med Ivar Rønningen, venter krig mellom HamKam og Lillestrøm søndag.
 
Skal angripe mot LSK
Ringberg klar for å krige med kraft og blod Søndag gjester tabellnabo og bunnrival Lillestrøm Briskeby. Begge lag er desperate etter poeng, og det er duket for en krig uten like. - Vi skal angripe LSK med kraft og blod, lover HamKam-kaptein Markus Ringberg. Les også: Spillersalg i år Les også: Tror det er psykologi

Publisert: 25.jul.2008 06:03
Oppdatert: -

HAMAR: Svensken tror ikke på noen sjanserik kamp i sekspoengsoppgjøret mellom Eliteseriens to bunnlag.

- Det blir knalltøft, med mange dueller og lite målsjanser. Vi er forberedt på krig og skal bevise at vi er gode på det, sier Markus Ringberg.

Kraft og blod
For møtet mellom de to tradisjonelt sett store og tunge lagene, borger for mange harde tak. Det kommer til å gjøre vondt for det laget som har tenkt til å ta poeng.

Og enda vondere for det laget som ikke gjør det. Spesielt for HamKam, som da for alvor vil havne på etterskudd i kampen om fornyet kontrakt.
- Vi må gå ut og våge å angripe. Få med oss Briskeby som mot Rosenborg. I den kampen viste vi at vi kan slå alle. Vi skal ta tak i kampen og vise at det er vår hjemmebane, sier Ringberg, som er tilbake etter karantene, og som høyst sannsynlig tar en plass på midtbanen.
- Ja, det blir nok det. Jeg er klar for å vise at jeg er god på kriging. Det kommer til å koste kraft og blod, men det må vi tåle.

- August avgjørende
HamKam-kapteinen tror ikke laget vil slite med den samme engsteligheten som har preget laget på bortebane.

- Vi har blitt for redde for å miste ledelsen, i stedet for å få et kick av det, og forsøke å øke. Vi er nesten blitt paralyserte. Det tror jeg blir annerledes på hjemmebane. Vi må takle den nervøsiteten. Hvis ikke er vi ikke profesjonelle nok, og da har vi ingenting i Tippeligaen å gjøre, mener Ringberg, som er klar over hvor viktig søndagens kamp er.
- Den er utrolig viktig for begge lag, men spesielt for oss. Vi må nesten ha tre poeng. Men det er ikke kjørt om vi ikke får det. Jeg mener august blir den viktigste måneden. Med tre hjemmekamper, mot Tromsø, Fredrikstad og Vålerenga. De kampene blir avgjørende for vår eksistens.

Flere i angrep
I tillegg til å vinne duellene, blir det viktig for de grønnhvite å få flere folk med inn i boksen enn tidligere. Til nå har ballen blitt sendt litt for fort framover, til at laget har rukket å flytte seg tidsnok etter.

- Olivier Karekezi er veldig god til å holde på ballen, men han har en tendens til å trekke mye ut på kanten. Da mister vi en mann foran mål. Vi ønsker å få med kantene og midtbanespillerne i angrep og inn i boksen, men det har gått litt for hurtig i oppbygningen av spillet. Vi prøver, og skal, vende spillet og ta med flere, men det er ikke alltid vi får det til som vi ønsker, sier Ringberg, som også er tydelig på at de enkle baklengsmålene må lukes vekk.
Mot Tromsø var Ivar Rønningen direkte skyld i at det første baklengsmålet kom.
- Ivar hadde ei blemme på den, men spilte veldig godt resten av kampen. Han får god kamp av Jon Masalin, sier Arne Erlandsen, som ikke vil si noe om det ligger an til målvaktsbytte mot Lillestrøm.

Tryggere hjemme
Den tidligere LSK-treneren gleder seg voldsomt til møtet gamleklubben.

- Det er disse kampene som gjør fotball så interessant. Vi møter tabellnaboen på hjemmebane, og det er en meget viktig kamp for begge lagene. Det må vi klare å bruke som motivasjon, sier Erlandsen.
Heller ikke han tror alvoret vil prege spillerne.
- Vi har en helt annen trygghet på hjemmebane. Her har vi slått Viking og Rosenborg, og spilte jevnt mot Stabæk. Den atmosfæren som var her mot Rosenborg var fantastisk, og det må vi gjøre vårt for å gjenskape. Vi må våge å få fram det vi er gode på, sier Erlandsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke