16. jul
TAR UTFORDRINGEN: Juniorene Dyre Schjerve må ettr alt å dømme, vokte HamKams mål mot Rosenborg onsdag. Han tar utfordringen på strak arm.
 
Skal stoppe Rosenborg
Molde - HamKam 2-0 Dyre Ekeberg Schjerve er mannen et HamKam-lag i desperat poengnød, må sette sin lit til mellom stengene mot Rosenborg onsdag. - Ikke noe problem, smiler 18-åringen.

Publisert: 07.jul.2008 06:05
Oppdatert: -

MOLDE: Omtrent midtveis i 2. omgang fikk Ivar Rønningen gult kort for kjeftbruk, etter litt gruff mellom ham og Molde-spiss Rune Ertsås. Det var hans tredje gule kort for sesongen, som igjen betyr karantene mot Rosenborg.

- Han dyttet meg først, men jeg fikk kortet for kjeftbruk. Amatørmessig av meg, sier Ivar Rønningen til HA-sporten.

Ikke redde for å bruke Dyre
Siden både Jon Masalin og Svein Inge Haagenrud er ute med skader, betyr det at 18-åringen Dyre Ekeberg Schjerve får en ordentlig ilddåp mellom stengene mot Rosenborg om to dager.

- Vi må utrette mirakler om Jon Masalin skal bli klar. Han kan ikke kaste seg til høyresiden, og det er usannsynlig å tro at han rekker kampen, sier fysioterapeut Hans Noet.
Arne Erlandsen bekrefter at Schjerve vokter målet onsdag.
- Når Rønningen drar på seg et dumt gult kort og karantene, og Masalin ikke kan spille, betyr det at Dyre må stå i mål. Men jeg er ikke redd for det, sier Erlandsen.
- Avgjørelsen er vel ikke tatt ennå. Det første vi må gjøre er å sjekke om det er mulig for Masalin å stå. Men skulle det bli sånn at Dyre skal stå, blir det en utfordring for ham. Det er et høyt nivå, som han ikke har prøvd seg på tidligere. Men jeg er ikke redd for at Dyre ikke skal takle det, sier keepertrener Rolf Høgmo.

Tror ikke han spiller
Redd er heller ikke juniorkeeper Dyre Schjerve. Han tar oppdraget med knusende ro.

- Jeg er klar for å ta den utfordringen. Det blir spennende, sier Schjerve, og trekker på skuldrene.
- Hva tenker du i forhold til at du om bare noen dager skal forsøke å stoppe selveste Rosenborg?
- Jeg tror ikke jeg kommer til å spille. De leier sikkert inn en U-landslagsspiller i stedet.
- Men Arne Erlandsen sier at du skal stå, og at han ikke er redd for å bruke deg.
- Jeg vil jo spille. Det er derfor jeg driver med dette. Hvis det blir sånn at jeg skal spille, kan jeg ikke tenke så mye på situasjonen. Og selv om det er Rosenborg, er det ikke noe problem, gliser Schjerve.

Misset gigantsjanser
Skal HamKam plukke poeng mot trønderne, må de heve seg betraktelig fra den sørgelige oppvisningen i Molde. De grønne skapte ikke mange målsjanser, og når de først kom, misset Marius Gullerud og Jan Michaelsen på gigantiske muligheter. Dyre Schjerve forteller at stemningen har vært bedre i Kamma-laget.

- Jeg har sett bedre stemning. Det så bra ut før kampen, og det virket som om alle hadde tro på at vi skulle klare dette.
- Det så ikke ut som spillerne hadde tro på det ute på gressmatta…
- Nei, det gjorde ikke det, sier Schjerve.

For dårlige offensivt
Arne Erlandsen var langt fra fornøyd med hvordan laget hans framsto på Røkkeløkka.

- Vi skapte ingenting offensivt i 1. omgang. Det ble litt bedre etter pause, men det blir for mange feilvalg og for lite bevegelser. Det er for mye strekk i laget, fordi vi ikke er flinke nok til å komme tidsnok etter. Og i tillegg rygger vi for mye og gir Molde altfor mange overgangsmuligheter, sier Erlandsen, som på spørsmål om klubben kommer til å hente forsterkninger svarer på denne måten: - De er de spillerne vi har som skal redde oss. Å tro at noen kan komme utenfra og redde oss, er som å tro på julenissen.
Etter gårsdagens kamp rykket Molde ytterligere fra HamKam på tabellen. Laget fra rosenes by er nå åtte poeng foran Hamar-laget. Det betyr at det bare er Lillestrøm og Aalesund det er realistisk å tro at HamKam kan ta igjen. Det er henholdsvis tre og fire poeng opp til de to lagene. HamKam har en kamp mindre spilt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke