23. jul
PERLESCORING: Her setter Srdjan Urosevic ballen forbi Jon Masalin, med høyrefoten bak den venstre. En scoring som fikk Jan Michaelsen til å utbryte følgende: - Se på dyret fra Balkan!
 
SKAL TAKLE overgangen til norsk fotball
Srdjan Urosevic har hatt en tøff tid etter at han kom til HamKam i vinter. Som for mange andre har skader ødelagt for ham. Nå er han friskmeldt, og er klar for å gjøre det han kom for, nemlig å takle seg inn i norsk fotball.

Publisert: 24.jun.2008 06:03
Oppdatert: -

HAMAR/ALVDAL: Selv om de fremste styrkene til Srdjan Urosevic ligger i løping, takling og å stoppe motstandernes overganger, kan han også behandle ballen. I Norge er han mindre involvert i spillet, men serberen er klar for å takle den overgangen også.

- Blir for ivrig
I forrige uke så serberen bra ut på treningene i Alvdal. Men fortsatt har han noen problemer med det taktiske. Når HamKam har ballen på en av sidene, skal den nærmeste midtbanespilleren ligge igjen og balansere midtbanen, mens den motsatte blir med framover. Det er ikke alltid Urosevic husker akkurat det.

- I Serbia vil alle trenerne at midtbanespilleren skal komme rundt når vingen har ballen. Det er en vane jeg har, men jeg tror det skal gå greit å plukke av meg det. Noen ganger glemmer jeg rommene jeg etterlater meg, fordi jeg blir så ivrig, men i kamp skal jeg klare å minne meg selv på at jeg må stoppe, smiler Srdjan.
Han har bare startet to kamper så langt i sesongen. Borte mot Bodø/Glimt, og hjemme mot Strømsgodset.
- Jeg føler meg dårlig bare jeg ser kunstgress. Det var litt derfor jeg sto over mot Moss i helgen, for ikke å risikere noe. I Bodø hadde jeg ikke kontroll på noen ting, mens jeg synes det gikk litt bedre mot Godset, sier Srdjan, som i den kampen ga seg ved halvtid med en smell.

Vil være involvert
Midtbanespilleren sier også at han trenger å føle seg involvert for å være god.

- Jeg blir nervøs når jeg ikke er med i spillet. Vil helst ha ballen mye, mens her går den mye over hodet på oss på midten. Men det er greit, jeg kan ikke forandre spillestilen, jeg må lære meg å takle det. Det tror jeg kommer etter hvert som jeg får spilt.
Og det er nettopp det med å takle Urosevic drar fram som styrkene sine.
- På en del måter passer norsk fotball meg. Det er mye løping og takling. Jeg har et sterkt vinnerinstinkt og er aggressiv. Det er veldig viktig, selv om man ikke kan score mål med aggressivitet.

Dyret fra Balkan
Men score mål gjorde Urosevic på treningene i Alvdal. Ett av de var en riktig perle, da han sendte ballen forbi Jon Masalin med den ene foten bak den andre.

- Se på dyret fra Balkan, utbrøt Jan Michaelsen i ren glede.
- Hvis han mener dyr fordi jeg er en krigertype, er det greit, smiler Urosevic, og fortsetter: - Jeg kan gjøre fine ting med ballen også. Men jeg spiller i en posisjon hvor det er farlig å miste ballen. Når jeg nærmer meg motstandermålet og boksen er det tillatt å prøve på ting, sier Urosevic, som er klar for kampen mot Brann til helgen.
- Jeg kjenner litt til en nerve som skaper litt problemer, men legene sier det ikke er noe farlig. Jeg er frisk, sier Srdjan, før han banker i bordet.
Etter 4-0-seieren mot Moss, og med tilnærmet full tropp, tror Urosevic det vil gå bedre for HamKam i høstsesongen.
- Tabellposisjonen gjenspeiler ikke hva vi kan. Vi har gode spillere, men trenger litt mer tro på oss selv. Roman Kienast og Olivier Karekezi kommer tilbake med selvtillit etter gode opplevelser med sine landslag. Noen ganger kan noen få spillere dra med seg en hel gruppe.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke