20. aug
TRENER: Torjus Kydland er på prøvespill på HamKam fram til midten av neste uke. Her er han avbildet under tirsdagens trening sammen med Chris Twiddy.FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
Skal trene med Kamma i ti dager
Torjus Kydland har gått gradene i HamKam, men har de siste seks årene spilt for Vigør og Fløy. Nå er han tilbake på prøvespill, og Kydland drømmer om å få prøve seg i Kamma.

0
Publisert: 13.jul.2016 06:13
Oppdatert: 13.jul.2016 06:28

Kantspilleren er invitert til å trene med HamKam, og skal i utgangspunktet trene med klubben fram til midten av neste uke, forteller Kydland.

Chris Twiddy beskriver Kydland som en meget spennende kantspiller.

– Han er en litt uortodoks kanttype, hvor han er stor og sterk fysisk, med ekstrem fart og fine ferdigheter én mot én offensivt. Han er flink til å dra av en mann og ta av press. Det blir spennende å følge med ham de neste dagene. Jeg har ikke sett ham på 5–6 år, forteller Twiddy.

Vil ha lokale spillere

Assistenttreneren i Kamma forteller at han ikke er den rette personen til å uttale seg om de kommer til å signere Kydland, men uttaler på generell basis:

– Vi vil gjerne ha gode fotballspillere. Hvis han imponerer Kevin (Knappen) når han er tilbake, så vil vi selvfølgelig ha lokale gutter, som har vært her før, inn i troppen, sier Twiddy.

Kydland forteller at han synes det er gøy å få muligheten til å vise seg fram igjen i HamKam.

– Det er spesielt. Det er seks år siden sist, og jeg har aldri spilt for A-laget, så det hadde vært morsomt å muligens få prøvd seg, forteller Kydland.

Teknisk god

Han har for tiden ferie i Fløy, og skal etter planen trene med HamKam i ti dager, før han skal være tilbake i sør 20. juli.

Han forteller at han kan tilføre flere ting til HamKam.

– En del overstegsfinter. Jeg er god til å drible, god én mot én, bra tempo. Jeg er ikke så veldig sterk, men jeg er stor. Jeg har en okay fysikk og er passe sterk. Det er ikke sånn at jeg er så fysisk i spillestilen. Men jeg er en rask kantspiller, forklarer han.

Kydland er akkurat ferdig med en bachelorgrad i juss, og har søkt seg inn på masterstudier i Oslo fra høsten.

Kantspilleren forklarer at han har en avtale med Fløy om at han kan forlate klubben, dersom han ikke får seg en jobb eller studier på Sørlandet.

Kydland forlot HamKam i 2010 og meldte overgang til Vigør i 3. divisjon i 2013.

Der spilte han i tre sesonger, før han foran årets sesong meldte overgang til Fløy, som sliter i bunnen av sin andredivisjonsavdeling. Denne sesongen står Kydland med to seriemål.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke