26. jun
BATALJE: Her er Aalesunds Amund Skiri i duell med Stabæks Alanzinho. Visekapteinen håper på mer kynisme under Kjetil Rekdals ledelse.
 
Skiri håper på mer kynisme med Rekdal
Visekaptein i Aalesund, Amund Skiri, er klar for det som blir en batalje uten like, i sesongens viktigste kamp for både sunnmøringene og HamKam. - Kun poeng gjelder, sier Skiri, som håper AaFK vil framstå mer kyniske under Kjetil Rekdals ledelse.

Publisert: 10.sep.2008 10:10
Oppdatert: -

HAMAR: Det nærmer seg søndagens skjebnekamp på Briskeby mellom HamKam og Aalesund.

Som Amund Skiri i Aalesund sier:
- Vinner vi, har vi en fire poengs luke ned til HamKam, en avstand som gir oss gode sjanser når vi skal telle opp til slutt. Uavgjort er å utsette problematikken, mens med tap, vil HamKam ha forspranget.

Kjenner Rekdal
Skiri, som kjenner til Kjetil Rekdal fra tiden i Vålerenga, håper hans ankomst vil føre til at Aalesund framstår mer kyniske i sesongavslutningen.

- Vi kan ikke kaste alt det vi har trent på over bord. Vi er blitt bedre i pasningspillet, bedre til å spille oss ut og mer spillende. Likevel må vi innse at vi er i en uønsket posisjon, hvor kun poeng gjelder. Vi må finne en balanse, og jeg håper vi får en bra kombinasjon av det gamle og det nye. Vi må bli mer kloke, og spille med sikkerhet først. Vi kan ikke bry oss om hvordan poengene kommer, bare de kommer, sier Skiri.

Skjerpet spillergruppe
Han synes det er tidlig å si hvilken effekt Rekdal har hatt på tango-trøyene.

- Vi har bare hatt ham i to økter, men han har allerede innført egne regler, som hvordan vi skal komme kledd til trening, og at alle skal spise lunsj sammen etter trening. Det er også litt andre øvelser, sier Skiri, som mener at den største forskjellen er hos spillerne.
- Med en gang det kommer en ny trener, er alle ekstra skjerpet og gira på å vise seg fram. Det er en ny mulighet for samtlige.
- Og Kjetil Rekdal nyter stor respekt blant fotballfolk generelt, ikke bare hos spillerne i Aalesund. Han kan mye fotball, og når en sånn trener snakker, lytter man, sier Skiri.

- Opp til HamKam
Visekapteinen regner med at HamKam-spillerne vil gi dem langt bedre motstand enn i det motsatte oppgjøret, som endte med 5-0-seier til Aalesund.

- Det ble en spesiell kamp, som ikke er representativ for styrkeforholdet mellom lagene. Den første halve timen var jevn, kanskje var HamKam hakket bedre. Men så fikk vi straffe, de rødt kort, og så bommet de på sin straffe like etterpå. I tillegg fikk vi 2-0 like før pause. Den psykologiske effekten der har veldig mye å si, mener Skiri, som frykter den positive effekten HamKams seier over Strømsgodset fører med seg.

- De tok en litt overraskende seier, og det er klart det gir en ny energi i laget. Jeg regner med å møte et heltent HamKam, som ser muligheten til å gå forbi oss. Det er nok ikke stille i garderoben der før kampen, men det skal det heller ikke være i vår, sier Skiri, som ikke vil si noe om hvem han tror ender sist til slutt.
- Jeg kan jo ikke si at det blir vi som rykker ned. Jeg får heller si at det er opp til HamKam å ta flere poeng enn oss.

Bulldoserfotball
HamKam blir ofte kritisert i Fotball-Norge for sin spillestil. Skiri mener det ikke er negativt å bli betegnet som et lag med en direkte spillestil.

- Det går litt på hva man legger i måten å spille på. Da vi rykket opp med Ivar Morten Nordmark, spilte vi det han betegnet som bulldoserfotball. Det er ikke noe negativt i å være gode på dødballer, skape bra trykk i boksen og spille direkte. Det kan ofte være vel så morsomt å se på det, hvis det skapes nok målsjanser, sier den tidligere Vålerenga-spilleren.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke