22. jul
FINT DRIV: John Anders Rise var meget frisk under kampen mot Sander mandag, og scoret to mål. Bak Kristoffer Hagen.
 
Skjøt inn mer sjøltillit
HamKam 2 - Sander 4-0: Fjorårssesongen var en eneste stor opptur for John Anders Rise. I år har det dreid seg mer om nedturer, og modølen har vært ut og inn av HamKam-elleveren. Nå har 20-åringen fått tilbake sjøltilliten, og beviste det med to praktmål mot Sander mandag.

Publisert: 26.aug.2008 06:17
Oppdatert: -

HAMAR: Foran årets sesong lå alt til rette for at Rise skulle slå igjennom i eliteserien. Fysikken var på topp, og han storspilte i treningskampene tett opp mot sesongstarten.

Men så kom problemene.
Ved en rekke involveringer virket Rise stresset med ballen i beina, og hans store løpskraft kom ikke til sin fulle rett.
Det sendte han ut av laget.

To spillere i én
Men kanskje var det nettopp det venstrekanten trengte for å komme opp på det nivået han spilte på i fjor.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde i vår, men jeg hadde liksom ikke noe særlig å bidra med. Til å være ganske godt trent, hadde jeg ikke noe å komme på løpene med. Jeg følte meg fryktelig tung i beina, forteller John Anders Rise.
Likevel har han vist glimt av sitt repertoar i de kampene han har kommet inn som innbytter:
- I år har det passet meg bedre å komme inn da det har gjenstått en halvtime av matchen. Da har jeg spilt med mer ro, og levert langt bedre prestasjoner. Det passer meg kanskje bra å komme inn når de andre er slitne, sier Rise, som har 42 kamper i HamKam-trøya.

- Mye å bidra med
Sammen med resten av HamKam, går John Anders Rise en tøff høst i møte. Det begynner å haste med poengsankingen, men Rise er ikke i tvil om hvilken kamp som må vinnes:

- Aalesund-kampen må vinnes. Det er en typisk «sekspoengskamp». Det viktige nå er ikke hvem som spiller - det viktige er at laget vinner. Men jeg legger ikke skjul på at jeg ønsker å spille. Det er jo derfor jeg driver med fotball.
Og kanskje fikk han den sjøltilliten han trengte til serieavslutningen, etter en meget god kamp mot Sander i går.
Rise scoret to mål og var ellers svært delaktig i meget sjanseskapende HamKam-angrep:
- Det er alltid artig å score mål, men det er jo ikke mot slik motstand jeg vil prestere. Likevel tar jeg også 3. divisjon seriøst, fordi den interne konkurransen på laget teller, selv om motstanderen ikke er av de beste. Jeg føler at sjøltilliten er på veg opp igjen, og jeg gleder meg til sesongavslutningen, fastslår tomålsscoreren.

fotballfakta
terning 4
HamKam 2 - Sander 4-0 (2-0)
HAMAR: 16. serierunde i 3. divisjon, avd. 07.
Hamar stadion.
43 tilskuere.
Mål: 1-0 John Anders Rise (10), 2-0 Rise (12), 3-0 Ivar Rønningen (str. 51), 4-0 Juha Pasoja (str. 61).
Gule kort: ingen.
Dommer: Ivar Michael Jahr.
HAMKAMs LAG (4-4-2): Ivar Rønningen - Truls Jevne Hagen, Steve Cooreman, Håkan Malmström, Pål Strand - Adem Güven, Jan Michaelsen (Kristoffer Hagen fra 46.), Juha Pasoja, John Anders Rise - Marcus Pedersen, Olivier Karekezi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke