20. jun
LEVERTE VARENE: Roman Kienast jubler etter scoringen mot Nigeria i Graz.
 
Skjøt seg til EM
Østerrike - Nigeria 1-1 Roman Kienast blir trolig tatt ut i Østerrikes EM-tropp i dag. For i går banket han inn hjemmelagets mål da Østerrike spilte 1-1 mot et knallsterkt Nigeria-lag.

Publisert: 28.mai.2008 06:03
Oppdatert: -

HAMAR: Snakk om å finne scoringsformen i rett tid. Før landskampen mot Nigeria i går, hadde Roman Kienast bare scoret ett mål siden midt i februar - i cupkampen mot Sander.

Men etter 12 minutter slo han til mot Nigeria. Fra rundt 15 meter dundret Kienast inn 1-0 til Østerrike med et godt og utagbart skudd for Nigerias keeper Enyeama, etter et innlegg fra høyre fra spissmakker Roland Linz.
Scoringen blir beskrevet som «wonderschön» - praktfull - på et østerriksk nettsted.
Kienast selv legger heller ikke skjul på at han er mektig stolt av scoringen.
- Det var et fint mål. Et bra innlegg som jeg tok vare på og skjøt hardt ned i venstre hjørne. Det var en utrolig viktig scoring både for landet mitt og meg selv. Nå er jeg ganske sikker på at jeg kommer med i EM-troppen, for jeg synes jeg spilte en bra kamp ellers også, sier Roman Kienast til HA-sporten.

God ellers også
I tillegg til scoringen, blir Kienast berømmet for sin innsats på topp i Josef Hickersbergers mannskap. Kienast spilte som en av to spisser i et 4-4-2-system, men gikk av i pausen på grunn av en muskelproblemer i låret.

- Det er ingen fare. Det var bare en liten strekk. Det var bedre å ikke ta noen sjanser like før EM, sier Kienast.
Det samme nettstedet mente at Østerrike mistet noe av det offensive trykket som en følge av at Kienast ble byttet ut.
Det skulle bety at HamKam-spissen ligger usedvanlig godt an til å bli tatt ut i 23-mannstroppen til Østerrike som blir offentliggjort i dag.
- Det vil overraske meg mye om han ikke er med der. Jeg har forstått det slik at han har gjort det bra på trening med Østerrike også. Og Roman har hatt bra med tillit hos Hickersberger tidligere, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås.

Mindre press
Han legger ikke skjul på at det er stort for HamKam hvis Kienast blir EM-spiller.

- Det er ikke hver dag at en spiller fra HamKam er med i stort mesterskap, sier Tjærnås.
Mange lurer sikkert på hvordan det er mulig at Roman Kienast kan oppnå slik suksess med Østerrike etter den formen han har vist i HamKam.
Tjærnås har en mulig forklaring på det.
- Roman føler nok at han er på plussiden når han er med det østerrikske landslaget gjennom gode opplevelser der før. I tillegg har han ikke det presset på seg som han legger på seg selv i HamKam, mener Tjærnås, som også tror det kan være en spillestil-årsak til nivåhevingen.
- Østerrike spiller nok mer ballbesittende enn det HamKam gjør. Det gjør at de kommer fram med flere folk, og at Roman har flere rundt seg. Da kan det bli små flater, og der er Roman god.
- I tillegg vet jeg at Nigeria spiller markeringsorientert. Det er ingen ulempe for en spiller som Roman Kienast, som er god en mot en, sier Tjærnås.

Fikk skryt
Nigeria utlignet Østerrikes ledelse gjennom Kalu Uche, men 1-1 mot et lag som innholdt sterke spiller som Evertons Yobo, Yakubu, Mikel, Taiwo og brødrene Uche, er sterkt.

Dermed steg også EM-håpet noe for en nederlagstippet vertsnasjon.
Og ikke minst Kienast.
Som fikk skryt av landslagssjef Josef Hickersberger etter kampen.
- Han takket meg for et fint mål og en god kamp, sier en meget lettet og glad Roman Kienast.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke