20. jun
JUBEL: HamKam håper på mer jubel søndag.Foto: Trond Lillebo
 
Slik rykker HamKam direkte opp i eliteserien

Publisert: 29.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
HamKam har muligheter til å rykke direkte opp i eliteserien søndag, men da må flere forutsetninger gå inn.
HamKam ligger på fjerdeplass foran den siste serierunden, og uansett hvor dårlig resultatene skulle bli for HamKam, er kvalifisering til eliteserien allerede sikret. Men taper HamKam, går Ranheim forbi og sikrer seg fjerdeplassen som gir hjemmekamp i en av de to første kvalikkampene.
Skal HamKam rykke direkte opp, er Briskeby-klubben avhengig av resultatene også i to andre kamper.
1) For det første må HamKam vinne sin kamp mot Ranheim. Da kommer de på 51 poeng.
2) Bodø/Glimt må slå Stabæk i en slags seriefinale på Nadderud. Da er HamKam og Stabæk a poeng, men HamKam går foran på bedre målforskjell.
3) Om det skjer, sitter Hødd med nøkkelen. Hvis Hødd spiller uavgjort mot kvalikjagende Mjøndalen på Nedre Eiker, må HamKam vinne med minst tre mål mot Ranheim for å gå forbi Hødd på tabellen. Da går HamKam forbi med minst mulig margin; lik målforskjell, men høyere scoringsprosent.
Faktum er at HamKam og Mjøndalen kan hjelpe hverandre med seiere søndag. For vinner HamKam og Mjøndalen, går HamKam forbi Hødd, og Mjøndalen suser forbi Ranheim og sikrer seg kvalikplass.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke